Princeza Anne oprostila se od princa Philipa: Život bez tate bit će potpuno drugačiji

Piše: Redakcija

Princeza Anne odala je počast ocu princu Philipu, koji je jučer preminuo u 100. godini.

Od Philipa su se javno oprostili članovi kraljevske porodice, a sad mu je dirljive riječi uputila i princeza Anne, druga od četvero djece kraljice i princa. Ona je rekla kako bi život kraljevske porodice bez njega bio potpuno drugačiji na sve moguće načine.

Osim toga, rekla je kako je Philip uspijevao pratiti tehnološke promjene, ali i imati veliki utjecaj na ljude, prenosi Daily Star.

Philip je bio supružnik s najdužim stažem u britanskoj historiji i u braku s kraljicom bio je nevjerovatne 73 godine.

Najmlađi sin kraljice i princa Philipa prince Edward također se oprostio od oca. On je napomenuo i kako javna slika o njegovim roditeljima nije uvijek bila poštena, ali je i hvalio očev smisao za humor.

Anne i Edward o ocu su govorili u dokumentarcu ITV-ja i naslovljen Prince Philip: A Royal Life.

Sada su u toku pripreme za Philipovu sahranu b jer kraljevska porodica  i nacija ulaze u period  žalosti. Od Philipa se mnogi širom svijeta i dalje opraštaju na društvenim mrežama.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti