Habiba Da Silva: Njene kolekcije uzdrmale su modnu industriju hidžaba

Piše: Lejla Bejdic

Habiba je 26-godišnja međunarodna influenserica s adresom u Velikoj Britaniji. Na društvenim mrežama je prati više od 1,5 miliona osoba. Poznata je po svojim videozapisima o ljepoti, modi s hidžabom i sličnim temama koje objavljuje na YouTubeu. Nedavno je uplovila u prvi poslovni poduhvat u kojem želi predstaviti ljubav prema raznolikosti i inkluzivnosti. Njene kolekcije uzdrmale su modnu industriju hidžaba i postavile brojne trendove koje danas vidimo u popularnoj skromnoj kulturi.

Habiba je sarađivala s mnogim partnerima iz zemljama kao što su Dubai, Malezija, Turska, Libanon, Nigerija i Kanada, a često putuje kako bi sarađivala s brendovima i etabliranim kompanijama širom svijeta. To je njenu marku uzdiglo na međunarodnoj razini i pružilo joj platformu za globalno dosezanje ljudi.

U jednom intervjuu nedavno je lijepa Habiba otkrila kako ne namjerava stati, nego planira svoj brend predstaviti u mnogo zemalja u narednim godinama.

Prije nego što je počela blogersku karijeru, Habiba je studirala engleski jezik i kreativno pisanje na fakultetu u Velikoj Britaniji. Iako je rođena u Birminghamu, u Engleskoj, njeno porijeklo je iz Brazila i Libanona. Ima mlađeg brata i sestru, koju često prikazuje u svojim videima. Tečno čita, piše i govori arapski jezik, a služi se i portugalskim. Hidžab je počela nositi u mladosti, kada je imala samo 10 godina. Ime je dobila po svojoj nani s majčine strane, a Habiba znači “ljubav”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti