Naida Hubić: Moj piling za tijelo je pun pogodak

Piše: L. B.

Dvadesetčetverogodišnja Naida Hubić bavi se modelingom dugo godina, a 2017. ponijela je laskavu titulu za „Miss Earth Water BiH“. Zbog pandemije svi poslovni planovi su joj na čekanju, ali u posljednje vrijeme često sarađuje s bh. dizajnerima i brendovima. Veliki je zaljubljenik u borilačke sportove i skoro pola godine aktivno trenira kickbox s bh. državnom prvakinjom Merimom Bašić

 

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Imam veoma zahvalno lice, ali opet izdvajam prilično mnogo vremena za njegu. Temeljno čišćenje, kao i hidratacija postali su neizostavan dio dnevne njege lica.

 

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– U toj situaciji za mene jebrzo rješenje niska punđa ili rep. Mislim da je jednostavna i elegantna frizura za svaku priliku.

 

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Iako nemam apsolutno ništa protiv estetskih zahvata, ne bih se odlučila ni za jedan.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– S vremenom sam mnogo naučila, a u tome su mi pomogli savjeti make-up artista. Volim neutralne tonove. Najviše vremena posvećujem dobroj podlozi i naglašavanju očiju. Uživam u šminkanju, čak sam se za veliki broj snimanja i sama šminkala.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Da, definitivno. Smatram da osoba jednostavno zrači, ako se osjeća dobro, zadovoljno i ugodno u svojoj koži.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Nisam čest gost beauty tretmana. Mislim da sam samo dva puta u životu bila na tretmanu lica. Potrudila sam se da za njegu lica koristim prirodne proizvode. Sva moja očekivanja u potpunosti je ispunio „Glorijin“ piling za lice kaoi zlatni serum, koji je postao dio moje svakodnevice.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Često čistim pribor za šminkanje. Sredstvo za čišćenje četkica pokazalo seveoma dobro, kao i antibakterijski sapun. Također, koristim i silikon za čišćenje četkica, veoma praktičan i jednostavan dodatak.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Do sada nisam imala prevelikih problema, ali u danima kada imam vrećice ispod očiju „Alverde Eye Roll-on“ se pokazao kao dobar proizvod.

Kako oblikujete obrve?

– Nasreću, imam prirodno guste obrve i ne trošim previše vremena na njih. Nemam potrebu da ih dodatno popunjavam.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Piling za tijelo pravim sama i oduševljena sam. Smeđi šećer, kokosovo ulje i pokoja kap esencijalnog ulja su pun pogodak.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Još nemam problema s borama. Kada dođe vrijeme za prve bore, vjerujem da ću se opredijeliti za kozmetičke tretmane u borbi protiv bora.

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Tokom pandemije sam donirala kosu za organizaciju „Srce za djecu“. Uvijek sam imala dugu kosu, tako da je to bila drastična promjena. Osim nove i jednostavnije frizure za održavanje, ispunila sam i dugogodišnju želju.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– „Alien Thierry Mugler“. Parfem jednostavne kompozicije, a opet originalan i ekstravagantan.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Nije mi problem napustiti kuću bez šminke, čak se to često dešava kada odlazim na trening. Kao što sam već spomenula, volim naglasiti oči. Ako bih morala izabrati, onda je to maskara.

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– U neseseru koji svakodnevno nosim sa sobom nalaze se neke osnovne stvari kao što su sjaj i olovka za usne, krema za ruke i ogledalo.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti