Potresna ispovijest kraljice o samoubistvu sestre: Nismo joj mogli pomoći

Piše: Redakcija

Kraljica Maxima od Holandije nedavno je proslavila 50. rođendan, a tim povodom dala je ekskluzivni intervju i ispričala detalje iz svog života o kojima nikada ranije nije pričala. Gostovala je na nacionalnoj televiziji, a koliko je javnost bila zainteresirana za njenu životnu priču govori i podatak da je emisiju pratilo 3.2 milona ljudi širom svijeta.

Najpotresniji dio svakako je bio kada se pokrenula priča o njenoj pokojnoj sestri Ines. Naime, tada 33-godišnjakinja pronađena je mrtva u apartmanu u Buenos Airesu. Policijska i medicinska istraga utvrdila su kako je članica kraljevske porodice izvršila samoubistvo.

-Kada osoba počini samoubistvo, kod onih koji ostaju ne javljaju se samo tuga i frustracija, već i strah, ali i sram. Puno više toga je u igri i komplikuje više nego ‘normalna’ smrt’ – otkrila je Maxima i dodala kako mlađu sestru pamti po najljepšim trenutcima i s osmijehom na licu. Javno je apelirala i na pomoć svim ljudima koji imaju mentalne bolesti. Važno je, kaže, reagirati na vrijeme.

-Trudili smo se biti tu za nju i usmjeravati je najbolje što smo mogli, no stvarnost je takva da mi nismo profesionalci. Posljednjih sedam ili osam godina njena života nisu bile dobre, no mi jednostavno nismo znali kako bismo joj pomogli. Patila je od depresije i poremećaja ličnosti, vjerovala da je samoubistvo jedini način da se spasi, iako je bila nevjerojatno talentirana, no jednostavno to nije vidjela – rekla je kraljica koja je nakon velikog porodičnog gubitka odlučila biti podrška svim ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Izvor: Story.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti