Bermude su potpuni hit sezone: Kako ih nositi na štikle i tene

Piše: Redakcija

Pored haljina, bermude su komad garderobe bez kojeg me možemo zamisliti ljeto. One nisu ni pantalone, niti šorcevi, nisu ni kratke, a ni dugačke. NJihova dužina treba da bude centimetar-dva iznad koljena, ili na samim koljenima.

Postoji bezbroj krojeva i stilova, kao i materijala od kojih se prave, pa su zbog toga jedan od omiljenih ljetnjih komada, jer se prave za svačiji ukus.

Bermde su izuzetno prilagodljive jer isti par možete obući kako na jutarnju kafu sa prijateljicama, tako i za večernji izlazak u grad, pa i odlazak na posao.

Jednostavne su za kombinovanje. Iako najbolje izgledaju uz kratak top, možete ih nositi i sa košuljom, šarenom majicom ili uz sako. Da li ćete izgledati poslovno, retro ili urbano, zavisi od gornjih dijelova odjeće, kao i obuće koju odaberete.

Kad su od teksasa, za bermude važe ista pravila kao za svake farmerke. Uz ravne cipele ili patike djeluju opušteno i urbano, dok uz sako i sandale su i te kako elegantne.

Ukoliko u bermude upašete top ili bluzu, izgledat ćete šik. Visoke potpetice učinit će ih prikladnim za posao, a uz debelu petu u stilu 70-ih i mokasine, izgledat ćete retro.

Izvor: magazin.novosti.rs

Foto: Pinterest

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti