Jagode su odličan izbor za ljetne dane, sadrže brojne beneficije za zdravlje

Piše: L. M.

Jagode su izvrstan izvor vitamina C i mangana, a sadrže i dovoljnu količinu folata (vitamin B9) i kalija.

Vrlo su bogate antioksidantima i biljnim spojevima, što može imati koristi za zdravlje srca i kontrolu šećera u krvi.Također, ovo voće može ublažiti upalne reakcije, smanjiti rizik od hipertenzije i smanjiti loš holesterol. Istraživanja pokazuju da žene koje dnevno jedu 3 ili više porcija jagoda, i drugog bobičastog voća, imaju 32% manje šanse za srčani udar.

Vlaknasta hrana važna je za vašu probavu jer vlakna pomažu radu crijeva. Redovna konzumacija jagoda potaknut će probavu i pomoći vam ako imate problema sa zatvorom.
Jagode su odličan izvor antioksidacijskih spojeva koji smanjuju nivo slobodnih radikala u tijelu i pomažu u prevenciji razvoja raka stanica. Jedno istraživanje je pokazalo da antioksidacijski spojevi djeluju i do čak 24 sata nakon same konzumacije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti