Njega lica: U 6 koraka do blistavog tena

Piše: I.J.

Koža bez mrlja san je svake žene, a odlasci u kozmetičke salone često mogu biti iscrpljujući s obzirom na sve obaveze koje užurbana svakodnevica donosi. Zato predlažemo kako da vrlo jednostavno, a besprijekorno očistite lice bez posjete kozmetičarima

 

#Korak 1: Očistite

Operite lice sredstvom za čišćenje lica i mlakom vodom. Osušite ga mekanim peškirom.

#Korak 2: Na pari

Zatim parite lice od pet do deset minuta ili toliko dugo koliko vaša koža može podnijeti paru. Za efektniji rezultat pokrijte glavu i posudu peškirom dok to radite. Kad završite s parenjem, uklonite mitisere odstranjivačem mitisera i obrišite lice.

#Korak 3: Piling

Upotrijebite proizvod za piling lica, kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Ribajte lice od pet do sedam minuta i ostavite da piling djeluje nekoliko minuta prije nego što ga operete vodom. Umjesto gotovog proizvoda, za ribanje lica možete koristiti i smjesu šećera i meda, čokolade i šećera ili borovnica i meda.

#Korak 4: Maska za lice

Maske za lice čine vašu kožu mekom i blistavom. Nanesite dobro hidratantno sredstvo za lice, po mogućnosti prirodno poput kurkume, aloe vere i meda. Ostavite da djeluje dok se ne počne sušiti i isperite mlakom vodom.

#Korak 5: Toner

Nakon što osušite lice, nanesite tonik koji će vam pomoći održati pH ravnotežu. Kao tonik možete koristiti i jabukovo sirće, aloe veru, krastavac ili ružinu vodu.

#Korak 6: Hidratacija

Posljednji korak je nanošenje hidratantne kreme. Nanesite je i na lice i na vrat, a ne zaboravite i dekolte.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti