Šta su Meghan i Harry u tajnosti napravili na dan kad im se rodila kćerkica?

Piše: Redakcija

Na dan kada je rođena Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor neko je u ime njenih roditelja Meghan Markle i princa Harryja zakupio domene s imenom djevojčice.

Lilibet Diana rodila se 4. jula u prijepodnevnim satima, a domene lilibetdiana.com, lilibetdiana.org i lilibetdiana.net već su tad bile zakupljene.

Budući da je par tek jučer objavio da se djevojčica rodila, znači da su najbliži prijatelji, porodica i suradnici već tada bili upoznati s rođenjem kraljevske bebe.

Domene su kupljene preko američke firme Domains By Proxy, koja kupuje stranice za sve one koji ne žele da informacije o njima procure u javnost. Jučer je kupljena i domena lilibetdiana.co.uk.

Ime curice ima posebno značenje

Par je bebi dao ime Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, a u priopćenju su naveli kako je prvo ime dobila po svojoj prabaki, kraljici Elizabeti, a drugo po svojoj pokojnoj baki, Diani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)


“Lili je dobila ime po svojoj prabaki, Njenom Veličanstvu Kraljici, čiji je porodični nadimak Lilibet. Njeno srednje ime, Diana, izabrano je u čast njene voljene pokojne bake, princeze od Walesa”, napisali su Harry i Meghan u priopćenju.

Lilibet je nadimak kraljice Elizabete koji joj je dao pokojni princ Philip dok su bili zaručnici. Neki izvori tvrde da je nadimak Lilibet kraljica Elizabeta dala sama sebi kao dijete, budući da nije znala izgovoriti svoje ime Elizabeth.

Izvor:Index

(Dž.S.)

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti