Natpis na jakni Jill Biden privukao pažnju na samitu u Velikoj Britaniji

Piše: Redakcija

Na prvom prekomorskom putovanju američkog predsjednika Joea Bidena, prva dama Jill Biden u četvrtak je imala jednostavnu poruku za svijet na svojoj crnoj jakni, na kojoj je pisalo “LJUBAV”.

“Nosimo ljubav iz Amerike”, rekla je Biden o svojoj jakni na kojoj je “LOVE” napisano na leđima velikim slovima.

“Ovo je globalna konferencija i pokušavamo donijeti jedinstvo širom svijeta i mislim da je ono sada potrebno, da ljudi trebaju osjećaj jedinstva svih zemalja i osjećaj nade nakon ove godine pandemije”, dodala je.

Joe Biden na prvo se putovanje uputio u Britaniju na trodnevni samit G7, gdje se uoči sastanka na vrhu, koji se održava od petka do nedjelje, sastao s premijerom Borisom Johnsonom u četvrtak navečer, što je i njihov prvi sastanak uživo.

-Rekao sam premijeru da imamo nešto zajedničko: obojica smo se oženili iznad svog položaja, rekao je Biden novinarima, nakon što su se on i Jill sastali s Johnsonom (56) i njegovom suprugom Carrie Symonds (33), s kojom je prošli mjesec ušao u brak.

Johnson je u šali odgovorio: “Neću proturječiti predsjedniku oko toga niti oko bilo čega drugoga.”

-Mislim da je jako dobro pripremljen, rekla je Jill Biden novinarima o svom suprugu. “Joe voli vanjsku politiku, to je njegov ‘forte’.”

Kada su je upitali je li predsjednik spreman i za sastanak s ruskim šefom države Vladimirom Putinom, kazala je da je “prepripremljen”.

Sastanak Bidena i Johnsona, bliskih saveznika, početak je intenzivne turneje američkog predsjednika, koju će završiti samitom u Ženevi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Joe Biden u braku je s Jill od 1977. Njegova prva supruga Neilia Hunter Biden poginula je u prometnoj nesreći 1972., s njihovom tada jednogodišnjom kćeri Naomi.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

Pročitajte još