One su ponos države BiH: Hvala vam za sreću od galaksije veću

Piše: L. B.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas je rezultatom 70:55 u 1. kolu Eurobasketa savladala favoriziranu Belgiju, a čini se da su “Zmajice” šokirale i FIBA-u. Tako barem izgleda u njihovoj objavi.

Prvi put na Evropskom prvenstvu nakon 1999. godine, šokirale su jednog od favorita turnira, četvrta pobjeda u historiji na prvenstvima. Povratak iz snova za reprezentaciju BiH na Eurobasket za žene napisali su na društvenim mrežema.

Naša košarkašica Marica Gajić na Instagramu je podijelila zajedničku fotografiju i napisala:

– Kakvo srce mi imamo! Volim vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marica (@maricagajic)

Komentari su se nizali: “Hvala vam za sreću od galaksije veću!”, ” Volimo i mi vas Marice❤️❤️idemo sutra još jače”, “Volimo mi vas, ponos države! Pokazali ste kako se bori za vašu i našu Bosnu i Hercegovinu. Čovjeku srce samo puno može biti kada vidi koliko vam sve ovo znači. Samo naprijed, mi smo uz vas”.

Razija Mujanović, legendarna bosansko-hercegovačka košarkašica, i tim menadžer naše ženske košarkaške reprezentacije, kojoj pripadaju zasluge za današnji veliki uspjeh također je na svom Instagram profilu podijelila radost.

– Pobjeda 🇧🇦 70 – 55 🇧🇪 . Narode, mislim da možete biti ponosni. Ovo je za vas! Volim te Bosno i Hercegovino. Radujte se! Idemo dalje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti