Zerina Patković: Kad nemam frizuru, stavim periku

Piše: Ilma Jakubovic

Mlada bh. voditeljica i influenserica plijeni pažnju svojom ljepotom i šarmom gdje god se pojavi, a samo za „Azru“ otkriva tajne svog besprijekornog izgleda

 

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Sreća je što genetski imam veoma čisto i zahvalno lice, koje je potrebno samo malo njegovati da bi se takvo očuvalo. Nakon jutarnjeg umivanja nanesem kremu od kozijeg mlijeka na područje ispod očiju i hijaluronsku kremu za lice. To je sve.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Stavim periku, koju sam kupila upravo za tu namjenu.

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Nemam ništa protiv estetskih zahvata sve dok se rade provjereno, kod stručnjaka i doktora koji su se školovali za to. I sama sam išla na povećanje usana hijaluronskim filerima i popunjavanje nazolabijalnih bora. Ključno je da se ne pretjeruje s estetskim zahvatima i da se zna postaviti granica.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Mnogo. Za početak, naučila sam razlikovati dobre od loših kozmetičkih proizvoda, čitam sastave na deklaracijama i ne kupujem proizvode koji mi zaista nisu neophodni. S vremenom sam u skladu s modnim trendovima mijenjala i način šminkanja. Prošle godine sam išla na trodnevnu obuku profesionalnog šminkanja.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Djelimično sam saglasna. Za mene je podjednako važna i vanjska, odnosno fizička ljepota. Najsavršenija je ona žena koja posjeduje obje.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Ne idem na beauty tretmane. Tu sam sama svoj majstor.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Imam električni uređaj za čišćenje i sušenje make-up četkica.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Vjerovali ili ne, ja sam sretnica koja ih nema. Ali baš nikad. Dovoljno spavam, dovoljno se hidriram tokom dana i to koža pamti. Mada, preventivno djelujem u tom području.

Kako oblikujete obrve?

– Čupanje koncem i iscrtavanje kanom mi je bilo otkriće godine.

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Ne volim mnogo isprobavati šminku i eksperimentirati s proizvodima, jer ipak to stavljam na svoje lice i ne želim da zbog nekoliko nepromišljenih postupaka nanesem sebi štetu. Držim se provjerenih, dermatološki ispitanih proizvoda.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Nikada, ali baš nikada nemojte zaspati sa šminkom na licu. Čak ni da odrijemate u toku dana na pola sata. Koža pamti sve.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Popunila je hijaluronskim filerom i učinila da nestane.

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Nisam ih promijenila, ali sam tokom pandemije imala mnogo više vremena za beauty navike, što je bilo odlično.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– „Giorgio Armani Si“. Za njega me veže posebna uspomena.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Apsolutno ne. Ja sam često bez šminke, osim ukoliko imam snimanja ili slikanja za neku kampanju. Nemam problem s tim da se bilo gdje pojavim bez šminke, ali je moj posao takav da zahtijeva većinu dana u sedmici uglavnom full make-up.

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– U svakodnevnom neseseru se nalazi ogledalce, olovka i ruž ili sjaj za usne, ovisno šta sam stavila na usne tog dana, zatim puder u kamenu i nekoliko štapića za uši s kojima, vjerovali ili ne, najlakše uklonim razmazanu šminku ispod očiju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti