Na ovaj način ćete rashladiti vruć automobil za samo 10 sekundi

Piše: Redakcija

Sjesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno za zdravlje. Ima li klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stepeni.

Sve što trebate napraviti je:

– Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata.

– Vozačeva vrata otvarati i zatvarati

Dodatni savjeti:

Dobro je na sjedišta, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu…) – tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovno sjednete za volan.

Izvor: 24sata.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti