Ana Marija Jurišić za “Azru”: Imam više krema nego odjeće u ormaru

Piše: Lejla Halimić

Zanosna bh. manekenka Ana Marija Jurišić već odavno je svoje ime izgradila i van granica BiH. Ova 29-godišnjakinja može se pohvaliti uspjesima i na poslovnom i na privatnom planu. Ono što najviše intrigira domaću, ali i stranu javnost, jeste Ana Marijin izgled koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Samo za “Azru”, manekenka je govorila o svojoj ishrani, beauty rutini, ali nam je otkrila i s kakvim problemima se do sada suočavala

NJEGA KOŽE

Ja sam osoba kojoj je koža vrlo bitna. Već od 18. godine sam počela s intenzivnom njegom kože, posebno kože lica.

Mislim da imam više krema, što dnevnih, što noćnih, nego odjeće u ormaru.

Vjerujem u provjerene brendove i omiljeni su mi “La Meer” i “Lancome”, mada mnogo koristim i “Dior”, “Chanel”, “Clinick”, “Biodermu”.

SAVRŠEN TEN

Koristim “Lancome” revitalizirajući serum i odličan je.

Svaku večer prije spavanja lice perem gelom za čišćenje, zatim koristim tonik za skidanje šminke. Poslije toga stavim serum ili noćnu kremu. Vlažne maramice nikada, jer mi je dermatolog jednom prilikom rekao da prenose bakterije i da su najgora opcija za kožu.

ANTIAGE, DEPILACIJA I CIJENA

Svaki mjesec obavezno uradim neki antiage tretman. Oni su zaslužni za moj mladenački izgled i baby face. Nemam niti jednu boru.

Za depilaciju nisam neki ekspert, a koristim “Philips Lumea” aparat i zadovoljna sam.
Generalno, njega čitavog tijela me mnogo košta, ali s obzirom da je to moj posao ne žalim platiti najbolje usluge. Najviše me košta lice.

NJEGA KOSE

Kad je riječ o kosi, zaista nemam prevelik trošak.

Nisam se još farbala tako da kosu samo operem nekim jednostavnim šamponom, redovno koristim regenerator i na kraju neko ulje za sjaj.

Ako mi se desi da iznenada moram na večeru ili neki event, a moja kosa nije baš u najboljem stanju, visoki rep uvijek spašava stvar.

LJEPOTA IZ BAKINE KUHINJE

Kad sam bila mlađa, više sam koristila te homemade recepte. Sada s vremena na vrijeme napravim šampon za rast kose s pantenolom i ricinusovim uljem i to je to.

VITAMINI

Generalno, uvijek pazim šta jedem, prehrana mi se bazira na voću, povrću i zdravim mastima, proteinima. Volim popiti limunadu, prija mi organizmu.

Ne kupujem bioproizvode. Naša država je zaista zahvalna s tim u vezi, jer imamo mnogo domaćih namirnica. Najslađe mi je jesti povrće i voće iz bakinog vrta.

VJEŽBA

Omiljeni sportovi su mi tenis i snowboarding.

Treniram često, 4-5 puta sedmično.

MUZIKA

Nisam neki tip od muzike. Mogu slušati sve stilove, a ne moram slušati ništa.

HRANA ZA DUŠU

Ja sam veliki ljubitelj knjiga. Obožavam čitanje. Volim klasike, ali i modernu psihologiju.

Trenutno čitam “Pravilo 5 sekundi” Mel Robbins.

MOJA NAJVEĆA STRAST JE…

Modeling, poziranje, putovanja.
A najteže mi je kontrolirati… apetit i inat.

ZDRAVLJE

Napravila sam neke testove da vidim kakve su mi genetske predispozicije za oboljenja i hvala Bogu mogu se pohvaliti da nemam niti jednu. Ja volim piti kolagen svako jutro, ponekad dodam magnezij i biotin. Od zdravstvenih tegoba nisam imala ništa, ponekad mi se desi koja aknica na licu ali odem na hemijski piling, koji uvijek riješi problem.

MENTALNO ZDRAVLJE

Imam često anksiozne epizode, najbolje se nosim tako što se povučem u tišinu koliko je moguće ili gledam neku seriju, film. Eventualno pokušam odspavati. Ako ništa ne upali, onda se isplačem i bude mi lakše.

Kada sam depresivna, desi mi se da imam potrebu da više jedem. Ali sam sa svojom psihologinjom došla do saznjanja da emotivnu glad ne mogu zadovoljiti hranom. Ako mi se desi dan da više jedem, sljedeća dva-tri dana napravim detox.

Sintagma “rad na sebi” za mene je…

Imala sam veliki uspjeh u promjenama sebe, našla sam način da se izborim s mnogim nesigurnostima, popravim samopouzdanje, stvorim sama mnoge poslovne prilike, završim fakultet i mislim da sam dobra majka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti