Ella Dvornik doživjela nelagodu u crkvi: Bog nema veze s vama sveštenicima

Piše: Redakcija

Influenserica i kćerka pokojnog Dine Dvornika, Ela Dvornik (30) obrušila se na crkvu kao instituciju u svom novom “TikTok” videu, a objasnila je kako je prabaka svima zabranila da u nju idu.

Video je započela svojim iskustvom na sakramentu Prve Pričesti, odglumivši dijalog između sveštenika i sebe:

– Velečasni, zašto toliko mrzite sve? Zar nije vjera o slobodi i ljubavi? Zar ne voli Bog svu svoju decu? – započela je.

Sveštenik joj je zatim odgovorio:

Ti se ne možeš pričestiti. Tata ti je narkoman i sijaš negativnom energijom. Javiću tvojim roditeljima da te izbacujemo iz crkvene vjeronauke – napisala je citirajući sveštenika.

Iskreno, nisu ni htjeli da se pričestim. Moja prabaka je svima zabranila da idemo u crkvu jer je u Prvom svjetskom ratu sveštenicima davala zlato za hljeb i na kraju su skoro svi pomrli od gladi. Vojnici su joj pomogli da prehrani djecu. Ja sam jedina koja je imala malo povjerenja, ali sada mi je jasno zbog čega nam je zabranila posjetu crkvi. Bog nema veze s vama – rekla je.

Ellin video je prikupio gotovo četiri hiljade lajkova, a u opisu je napisala kako je sve iz videa nažalost istinita priča i kako vjeruje da vjera nema veze s Crkvom. U komentarima ispod je napisala dodatno objašnjenje:

– Samo želim reći da poštujem sve vjere, ali ne poštujem institucije koje na njima kapitaliziraju – kaže Ela.

Izvor: Telegraf.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti