Najskuplja kuća u Las Vegasu čeka kupca

Piše: L. M.

Superluksuzni dom smješten je na ivici pustinje Mojave, gdje pronalazi svoje savršeno mjesto i na prodaju je. Kuću je dizajnirala najsavremenija dizajnerska kompanija u Nevadi „Blue Heron“. Vila je kreirana tako da odiše dekadencijom lasvegaskog Strip bulevara i prirodnim duhom pustinje u kojoj se nalazi, kako objašnjava Tyler Jones, izvršni direktor i osnivač dizajnerskog studija

Eksperimentalni dom s pet spavaćih soba, koji je završen tek prošlog mjeseca, trenutno je najskuplja vila u Las Vegasu s cijenom od 28 miliona dolara. Kuća je nazvana „Vegas Modern 001“, a dizajnirana je kao izlog tehnoloških i arhitektonskih inovacija kompanije „Blue Heron“ i uključuje različite performanse inžinjeringa i dizajna. „Vegas Modern 001“ smješten je u Dragon’s Reserveu, zatvorenoj zajednici u MacDonald Highlandsu, na parceli od 1,26 hektara, koja gleda na svjetla grada iz zone udobnosti i sigurnosti.

Jedinstven dizajn

Vila zauzima gotovo 1.500 kvadratnih metara, uključujući spavaću sobu, kojoj se pristupa preko staklenog mosta s pogledom na dolinu Las Vegasa kroz stakleni zid od 40 stopa. Tu je recepcija s vodenim elementima na tri zida i „digitalna jazbina“ s LED ekranom od 13,5 stopa, koji je toliko ogroman da se može vidjeti iz nekoliko životnih prostora otvorenog plana. Jedno od osam kupatila ima plafon visine pet metara.

Eksterijer

U vanjskom dijelu vile, na terasi od gotovo 500 kvadrata, nalaze se tri međusobno povezana bazena, dvije otvorene kuhinje, tri vanjska tuša, salon s punim šankom, devet protivpožarnih elemenata i paluba s pogledom na Las Vegas Strip. Garaža za 11 automobila ima sistem ekranizacije za prikazivanje automobila, stanice za punjenje „Tesla“ modela i ugrađene televizore.

Napredna tehnologija

Eksperimentalne karakteristike kuće uključuju sofisticirani sistem van mreže, s najvećim solarnim nizom u tom regionu, uparenim s naprednom tehnologijom baterija i mikro čipova. Pametni sistem doma stanarima omogućava da sinhroniziraju kućnu tehnologiju po svojoj mjeri, mijenjajući osvjetljenje i temperaturu.

Uvjeti kupovine

Jedinstveni aspekti kuće uključuju neuobičajeni uslov prodaje: kupci moraju da pristanu na iznajmljivanje rezidencije Blue Heronu, kako bi je koristili kao „doživljajni centar“ na 36 mjeseci, a tek nakon toga kupac može u potpunosti posjedovati ovu vilu.

Jones kaže da je više milijardera već vidjelo ovu vilu, ali očekuje kupca koji traži nešto izuzetno i posebno.

– Ova vila je trofej koji će impresionirati svakoga – smatra Jones.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti