Tri godine otkako nas je napustio „stari morski vuk“

Piše: Redakcija

Oliver Dragojević, umjetnik i muzičar bez premca s čijim su pjesmama odrastale generacije i generacije, napustio nas je na današnji dan prije tačno tri godine. Ime koje, kada se spomene u svijetu muzike, gotovo da i ne postoji kutak svijeta u kojem neko za njega nije čuo. Stari morski vuk, kako ga od milja i danas zovu, preminuo je 29. jula 2018. godine od raka pluća u bolnici u Splitu.

Brojni njegovi kolege muzičari, sportaši i nebrojena publika oprostila se tada od njega preko društvenih mreža. Dva dana nakon smrti desetci hiljada ljudi na splitskoj rivi ispratili su Olivera na katamaran za rodnu mu Vela Luku, a istoga je dana u prijepodnevnim satima pred punim splitskim Hrvatskim narodnim kazalištem održana svečana komemoracija, kojoj je, između ostaloga, nazočio i državni vrh Republike Hrvatske na čelu s tadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Fotografije s posljednjeg ispraćaja starog morskog vuka obišle su cijeli svijet.

Radijske stanice tih su dana puštale samo Oliverove pjesme. Zanimljivo, gotovo se niti jedna nije ponovila, što dovoljno govori o kakvom umjetniku je riječ. Na ovom ga svijetu više nema, ali dok se god budu slušale njegove pjesme, Oliver će biti među nama.

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Pročitajte još