Omražena vještica iz Harryja Pottera glumi kraljicu Elizabetu u novoj sezoni Krune

Piše: Redakcija

Imelda Staunton glumit će kraljicu Elizabetu u novoj, petoj sezoni serije Kruna (The Crown).

Netflix je na Twitteru objavio prvu fotografiju na kojoj se može vidjeti Staunton u novoj ulozi koju je preuzela od dobitnice Zlatnog globusa Olivije Colman.

-Rani pogled na našu novu kraljicu Elizabetu II., Imeldu Staunton, napisali su.

Staunton je najpoznatija po ulozi omražene vještice Dolores Umbridge u filmovima o Harryju Potteru.

Nova sezona Krune govorit će o životu kraljevske porodice tokom 1990-ih sve do 2003. godine, a obrađivat će teme poput burnog braka Charlesa i Diane, kao i smrt Diane i princeze Margaret te požar u dvorcu Windsor.

Osim Staunton, glumit će i Jonny Lee Miller kao John Major, dok će Lesley Manville biti princeza Margaret.

Zvijezda „Igre prijestolja“ Jonathan Pryce glumit će princa Philipa, a Elizabeth Debicki predstavit će se kao Diana, princeza od Walesa.

Dominic West, najpoznatiji po ulogama u filmovima The Wire i The Affair, portretirat će princa Charlesa. Snimanje je počelo ovog mjeseca u studiju Elstree u Hertfordshireu.

Šesta sezona Krune navodno će biti posljednja. U intervjuu za Broadcast ranije ovog mjeseca, Suzanne Mackie, izvršna producentica, rekla je da kreator serije, Peter Morgan, “jednostavno ne može” napisati još jednu sezonu jer bi se tu radilo o najnovijoj povijesti o kojoj još nije stigao steći odgovarajuću perspektivu.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti