Ove četiri boje dokazano nas čine privlačnijima

Piše: Redakcija

Moć boja je dobro poznata, a osim što su oku ugodne izazivaju i određene emocije. Nije nikakva tajna kako na svoj izgled možete utjecati i odabirom boje odjeće. Stručnjaci ističu kako određene boje doista mogu utjecati i na nečiji izgled te vas učiniti privlačnijima, ali naravno prouzročiti i kontraefekt ukoliko se radi o pogrešnim tonovima koji ne komplimentiraju tenu ili boji kose. Stručnjaci kažu kako neki tonovi uvelike povećavaju našu atraktivnost. Pri odabiru boje odjeće često se oslanjamo na svoju omiljenu boju, trendove ili tonove koji nam najviše odgovaraju. No određeni tonovi, pokazale su neke studije, mogu nas uljepšati i učiniti nas iznimno zanimljivima i privlačnima.

Crvena

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chainky (@chainkyr)


Crvena se automatski povezuje s ljubavlju, a crveno donje rublje, prema nekim vjerovanjima, donosi sreću u novoj godini. Ništa čudno jer u psihologiji boja, ovaj intenzivni ton, između ostalog, znači moć, strast i ljubav. Stoga je logično da izgledate puno privlačnije u crvenoj boji.

Svijetloljubičasta

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝚉𝚎𝚎 (@veron.zee)


Svijetloljubičasta možda nije među najpopularnijim odabirima, no ona također čini čuda za nečiji izgled. Senzualna i tajnovita nijansa ističe ženstvenost i može nas učiniti zanimljivijima.

Crna

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie von Behrens (@mvb)


Od male crne haljine pa do poslovnih stajlinga sve što je u ovoj ‘ne-boji’ izgleda sofisticirano i chic. S crnom jednostavno ne možete pogriješiti. Dodatni plus: čini nas vitkijima i mršavijima. Nimalo nas ne čudi da su mnoge slavne fashionistice poput Jennifer Aniston ili Angeline Jolie velike ljubiteljice all black kombinacija.

Žuta

 


Teško da ijedna druga nijansa odiše tolikim optimizmom kao žuta. Stoga nije nimalo iznenađujuće da pouzdano privlači pozornost i čini nas istodobno puno opuštenijima – a samim time i privlačnijima. Dakle, definitivno ovo je nijansa koju treba uzeti u obzir i pri prvom spoju.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti