Isamaya je omiljena šminkerica Rihanne i Kylie Jenner, a sada je otvorila YouTube kanal

Piše: Redakcija

Isamaya Ffrench poznata je po svojoj subverzivnoj estetici koja pomiče granice, a koja je i osnivač digitalnog izdanja “Dazed Beauty” i nije zainteresirana za konvencionalne stvari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isamaya Ffrench (@isamayaffrench)


Isamaya je poznatu glumicu Zendayu pretvorila u staricu , a i slavnu zvijezdu Rihannu je šminkala za naslovnicu Voguea UK s tankim iscrtanim obrvama. To je bilo njenih ruku djelo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)


View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isamaya Ffrench (@isamayaffrench)


Zbirka njenih mainstream uspjeha uključuje činjenicu da je, sa samo 25 godina, postala ambasadorica za YSL Beauté u Velikoj Britaniji, surađuje s kućama kao što su Chanel, Christian Louboutin Beauty, ali i Burberry čija je kreativna direktorica za šminku.

Ovo je čini jednim od najvažnijih igrača u makeup svijetu ali i više od toga, Isamaya je pravi image maker, a sada je konačno lansirala i svoj YouTube kanal. Radila je sa mnogim slavnim zvijezdama kao što su: Kate Moss, Naomi Campbell, Ritta Ora, Madonna, Bella Hadid…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isamaya Ffrench (@isamayaffrench)


Kako je navela u svom video na YouTube kanalu, odlučila je da podijeli svoja putovanja kroz svijet šminkanja i dati svima priliku da provedu malo vremena u njenom svijetu.

Isamaya će nas provesti kroz neke legendarne lookove koje je sama stvorila, ali nam i pokazati kako da ovladamo osnovama makeupa koji voli, pa očekujemo sve od osnova protetike do toga kako da zalijepimo obrve tako da se ne vide.

Ffrench ulazi u YouTube vode kao dio Beauty Festivala, virtualnog samita koji će voditi niko drugi do Derek Blasberg.

“Jedna od najboljih stvari vezana za moju ulogu (glavne osobe za modu i beauty na platformi YouTube) je to što imam šansu da radim s nekim od najblistavijih umova industrije kojima sam se do sada divio izdaleka”, izjavio je Blasberg.

Sam festival službeno započinje 14. maja i može se streamati besplatno, a u njemu će sudjelovati i Pharrell Williams, Michelle Phan, Selena Gomez, Paris Hilton, Bob the Drag Queen i drugi.

Izvor:buro.247.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još