Potpuno prirodno: Moguće je ubrzati rast obrva

Piše: L. M.

Tanke obrve danas nisu IN, nego bujne i lijepo oblikovane. Prirodnost za sada ima primat, najveći svjetski modni brendovi imaju modele s hiper bujnim obrvama. Postoji više načina kako ubrzati rast obrva, kada za tim ima potrebe. Ovi načini su potpuno prirodni i ne treba mnogo truda da obrve opet budu bujne i lijepe.

Serum

Jedan od zaista lakih, a posve prirodnih načina da obrve porastu brže, jeste serum za obrve. Kažemo prirodnih, jer mnogi od njih su zaista na prirodnoj bazi i nema bojazni da ćete na bilo koji način povrijediti kožu oko očiju. Serum za rast trepavica i obrva se lako aplicira. Najčešće ima pipetu, koja omogućava da onoliko koliko je dovoljno proizvoda istisnete iz pakovanja. Najbolje je da to radite uvečer, poslije umivanja i čišćenja lica. Malo seruma nanesite na higijenski štapić i utrljajte na obrve. Proces traje nekoliko sedmica, ali će rezultati biti fantastični.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je odličan proizvod, vrlo ekonomičan i lako se nabavlja. Tako da ga možete slobodno koristiti kad zatreba. Operite neku staru četkicu od maskare i njome nanosite ulje na obrve i trepavice. Večer je bolja opcija nego jutro. A možete ga koristiti i kada ste kod kuće i ne planirate da izlazite. Malo ulja nanesite na četkicu i onda lijepo iščetkajte obrve. Ako vam je lakše, to možete uraditi i prstom. Budite pažljivi ukoliko nanosite ulje na trepavice.

Mlijeko

Mlijeko je veoma blagotvorno kao kozmetičko sredstvo, a možda niste znali da je dobar izbor kada pokušavate da nađete način kako ubrzati rast obrva. Njegovo nanošenje je vrlo jednostavno. Važno je da koža bude čista i vrlo je pogodno da ovaj tretman radite uvečer. Namočite jedan tufer u malo mlakog mlijeka i jednostavno, prebrišite vaše obrve njime. Ovo radite nekoliko sedmica uzastopno i primijetit ćete kako su vam obrve kvalitetnije i kako mnogo brže rastu nego ranije.

Jaje

Kao i mlijeko, i jaje je dugo godina korišteno kao pomoćno sredstvo, onda kada nije bilo drugih načina da se njegujemo. Jaje dobro utječe na kvalitet naše kose, zato ne čudi informacija da ga je pogodno stavljati i na obrve. U ovu svrhu koristimo žumance, koje dobro umutimo. Kada je žumance umućeno, možemo ga nanijeti nekom četkicom na obrve. Žumance treba da odstoji dvadesetak minuta, kako bi se osušilo na obrvama, a zatim ga je potrebno isprati. Ovaj tretman možete raditi kada god poželite u toku dana.

Sok od crnog luka

Sok od luka jeste čudniji sastojak, koji neće baš svima goditi, prvenstveno zbog mirisa. Ovaj sok ima regenerativnu moć kada je riječ o dlaci. Na kosu ga je teško staviti jer ga je teško iscijediti u tolikoj mjeri, a na obrve ide mala količina soka crnog luka. Potrebno je da ga malo zgniječite, kako bi se sok iscijedio, a onda štapićem za uši polako mazati na obrve i dio oko obrva. Već smo spomenuli miris. Ako se odlučite za njega, imajte u vidu da ćete ga držati tako barem jedan sat. Moglo bi biti neprijatno.  A i može malo da peče, s obzirom na to da je sok od luka jak. Tako da ove dvije stavke mogu biti minus u korištenju. Razmislite o tome prije nego što se odlučite za njega.

 

Pročitajte još