Zaljubit ćete se u par koji odsjeda u bizarnim motelima i pravi bajkovite fotke

Piše: Redakcija
Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 1)
Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 2)

Oni žive u Kaliforniji, zajedno su već jedanaest godina i došli su na ideju da pokrenu Instagram profil i YouTube kanal „A Pretty Cool Hotel Tour“. Putuju kroz Ameriku pronalazeći bizarne motele koji nude tematske apartmane za koje ste mislili da postoje samo u filmovima. Njih dvoje su nam u praksi pokazali koliko smještaja zapravo posjeduje kade u obliku srca (zaista neočekivano puno).

Na Instagramu je stil fotografija obično ujednačen i blizak onome što nazivamo estetikom milenijalaca – sve sa snenom, retro atmosferom, dok je na YouTubeu prava zabava, a posebno su zanimljivi njihovi komentari dok istražuju motele za koje ćete se ozbiljno pitati kako je ovo nekome palo na pamet sagraditi. Ali je i kad počnete istraživati taj svijet upast ćete u digitalnu rupu kao Alisa.

Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 3)
Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 4)

Hoteli su po definiciji stvari, mjesta na kojima se fantazija i stvaran život susreću u nekom obliku koji nam daje šansu da plutamo iznad svog uobičajenog života, ali ovi tematski apartmani idu zaista nekoliko koraka dalje. Ovdje se ne radi o standardnim krevetima, skandinavskim stolčićima i nekoliko coffee table knjiga kojima su sobe ukrašene. O ne! Ovdje je interijer iz kategorije nemoguće ili fantazija – zavisi iz kojeg kuta promatrate stvari.

Historijski gledano, tematski hoteli potječu iz 1840. godine kada su na parobrodima na rijeci Mississippi posebno ukrašavane „sobe za mlade“ čiji dizajn je imao funkciju da djevojkama gubljenje nevinosti učini što ugodnijim iskustvom. Tokom pedesetih godina 20. stoljeća, honeymoon apartmani dizajnirani su inspirirani sjajem i glamurom Hollywooda. Namještaj je zapravo podsjećao na elemente kulisa, tu je bila i posebna rasvjeta, kao i pametno raspoređena ogledala. U takvim sobama gosti bi bili glavne zvijezde privatne predstave. Interesantno je da je Margaret odrasla u prilično religioznoj porodici i, kako sama priznaje, kada je posjetila prvi tematski hotel to je transformiralo njeno shvatanje vlastite seksualnosti.

Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 5)
Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 6)

Većina prostora koji su dizajnirani s idejom seksa namijenjena je muškarcima (kao što su erotska kina i bordeli), dok su tematski hoteli i moteli jedina mainstream mjesta koja su posebno dizajnirana da bi žene istražile svoju erotsku stranu. Iako na momente scenografija izgleda smiješno, svaki element je tu s razlogom: od pink zavjesa, preko jakuzzija preko puta kreveta, sve do ogledala na plafonu i seks ljuljačke u kutu sobe.

Smještaji koje Margaret i Corey biraju koštaju nešto manje od 200 dolara po noći, a budući da su već profesionalci u takvim turama sa sobom za svaki slučaj nose i sredstva za čišćenje i vlastitu posteljinu. Dok su neki hoteli i dalje sjajni kao i kad su se otvorili, neki od njih imaju ozbiljnih problema sa sektorom čistoće i generalno s gostoprimstvom. Njih utisci o hotelima od jedva dvije zvjezdice ne plaše i, kako kažu, radi se o toliko posebnim i drugačijim mjestima da nije fer otići istog trena na internet i ostaviti kritiku ako nije sve baš onako kako ste zamislili.

Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 7)
Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 8)

Budući da je Corona ovaj otkačeni par usporila u istraživanju smještaja po Americi, primirili su se u Palm Springsu gdje dizajniraju kuću za odmor svom prijatelju. The Rainbow Getaway će imati sobe različitih boja, i iako su se zakleli da s uređenjem neće previše ludovati, Margaret je otkrila da je kupila lažnog pink krzna u vrijednosti od 1.000 dolara s kojim planira ukrasiti zidove. Držimo ih na oku i jedva čekamo nove epizode ovog serijala.

Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 9)
Oni odsjedaju samo u bizarnim motelima i rade bajkovite fotke: otkrijte ovaj nesvakidašnji par (фото 10)
Izvor: buro24/7

Pročitajte još