Brzo i fino: Ovaj brzinski ručak na italijanski način svidjet će se svima

Piše: Redakcija

Ukusna kombinacija tjestenine i osvježavajućeg limuna teško će ikoga ostaviti ravnodušnim, a radi se o jelu koje nije teško pripremiti i ako ste potpuni početnik. Spagetti al limone, popularno jelo italijanske kuhinje, zasigurno su jedan od takvih obroka, a rijetki su oni kojima se neće svidjeti.

Sastojci:

30 dag špageta

0,50 dcl limunova soka

1 dcl maslinovog ulja

korica jednog limuna

žlica soli za vodu u kojoj se kuhaju špageti

1/3 žličice soli za kuhane špagete

prstohvat bijelog papra

40 g parmezana

žlica peršina

2 češnja češnjaka

Kako se priprema:

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i pazite da budu al dente. Zdjelu u kojoj ćete ih servirati natrljajte češnjem češnjaka. Dakle po stranicama i dnu zdjele trljajte oguljene češnjeve češnjaka da vam zdjela poprimi njihov miris. Špagete zatim dobro procijedite i ubacite u zdjelu. Maslinovo ulje i sok od limuna lagano izmiješajte. Dodajte koricu limuna i parmezan, zatim soli i bijelog papra.

Prelijte umakom i pažljivo izmiješajte da vam se svi okusi povežu. Dodajte sitno nasjeckan peršin, ponovno izmiješajte i pospite parmezanom.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti