Samohrani otac usvojio bolesno dijete i odgojio olimpijskog prvaka

Piše: Redakcija

Jerry Windle, stalno je govorio ljudima da nikada neće biti otac. Jedva da je vjerovao sebi da će ikada postati tata, ali jednog dana njegov se život potpuno promijenio. Njegovo roditeljsko putovanje čini se kao da je bajka zaživjela i to je dokaz da milosrdno srce može dobiti svaku bitku.

Sve je počelo pričom iz časopisa

Jerry Windle se borio za usvajanje u SAD-u i jednog dana uočio je priču iz časopisa koja opisuje život siročadi u Kambodži. Nije oklijevao ni trenutka kontaktirati kambodžanske dužnosnike i uskoro je primio vijesti koje su mu promijenile život.

U Junu 2000. godine Jerry je požurio u Phnom Penh u Kambodži, gdje je njegov budući sin Jordan živio u sirotištu otkako su mu umrli biološki roditelji. Dijete je patilo od pothranjenosti, šuga i teških infekcija. Jerry ga je odveo kući na Floridu, njegovao ga i vraćao nazad u zdravlje i odmah postao njegov otac.

Nova obitelj od početka se susrela s brojnim izazovima

Budući da su se zajedno vratili u SAD, postojale su brojne prepreke za novu obitelj. Jordan je imao mnogo zdravstvenih problema, bio je iscrpljen i slab, a komunicirao je s Jerryjem znakovnim jezikom prije nego što je naučio Engleski.

U tom trenutku Jordan je imao 2 godine. Njegov otac nije znao hoće li živjeti ili umrijeti. Ali obećao je da će učiniti sve što može kako njegov novi sin više nikada ne bi morao patiti. Već je bilo toliko ljubavi koja je osvojila svaku barijeru.

Ogromna olimpijska karijera počela je slučajno

Jordanovi olimpijski snovi započeli su sa 7 godina. Privukao je pažnju Tima O’Briena, sina poznatog ronilačkog trenera Rona O’Briena, u ronilačkom kampu. Tada je Jordan ušao u poseban program ronjenja i počeo ostvarivati svoje prve uspjehe.

Također je u to vrijeme upoznao osvajača zlatne olimpijske medalje i LGBT aktivista Grega Louganisa. Čak su ga zvali i “Mali Louganis”.

Nakon 3 olimpijska iskušenja – prvo u dobi od 13 godina, zatim u dobi od 16 godina – Jordan je ostvario svoj san od 15 godina i kvalificirao se za natjecanje na muškoj platformi.

Otac i sin su imali najjaču vezu kroz godine

Danas će Jordan konkurirati za SAD na Olimpijskim igrama – a u srcu će predstavljati i Kambodžu. Nedavno je istetovirao kambodžansku zastavu na ruci kako bi je ljudi mogli vidjeti kada zaroni.

Otac i sin proslavili su svoju priču u dječjoj knjizi koju su koautori 2011. godine. Knjiga pod nazivom An Orphan No More: The True Story of a Boy, govori o pijetlu kojem su druge životinje rekle da ne može biti otac bez kokoši. Jednog dana, nabasao je na jaje koje nitko ne želi. Ono što se izleže je pače, ali unatoč njihovom drugačijem izgledu, 2 će dokazati da “tamo gdje postoji ljubav, postoji obitelj”.

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti