Čudo od jednog jajeta: Recept za brzi kolač koji nikad ne razočara

Piše: L. K. P.

 

“Čudo od jednog jajeta”-  recept za jednostavan kolač čine sastojci koje uglavnom uvijek imamo u kuhinji i za čiju vam je pripremu potrebno odvojiti malo vremena.

SASTOJCI ZA ČUDO OD JEDNOG JAJETA:

BISKVIT
– 1 jaje
– 1 šalica šećera
– 1 šalica mljevenih oraha
– 1 šalica mlijeka
– ½ šalice ulja
– 1 šalica brašna
– 1 prašak za pecivo

KREMA
– 1 puding od vanilije
– 3 dcl mlijeka
– 2 žlice šećera
– 15 dkg maslaca

PRIPREMA: Istucite jaje i dodajte pola šalice šećera te nastavite miksati ili tuči pjenjačom dok ne dobijete gustu kremastu teksturu. Potom dodajte mlijeko i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera. Zatim umiješajte ulje, onda žlicom dodajte orahe i razradite sve te na kraju žlicom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Tako pripremljenu smjesu prelijte u nauljeni i pobrašnjeni protvan. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom provjerite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smjese, možete ga izvaditi iz pećnice.

Započnite s pripremom kreme. Odvojite 1 dcl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, a ostatak mlijeka stavite u lonac da provre. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provre skinite s vatre i ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte maslac i sve dobro razradite mikserom.

Na ohlađeni biskvit dodajte kremu i posipajte s dodatkompo svojoj želji – ribanom čokoladom, mljevenim keksima, cimetom, mljevenim orasima…

Ako ne volite kreme s pudingom, na kolač prije posluživanja stavite tučeno slatko vrhnje i opet pospite sa željenim dodatkom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti