‘Azra’ na drugom izdanju Lotus Joga Festivala: Duhovnost i zdrav način života su ključ sreće

Piše: L. M.

Ekipa „Azra“ magazina prisustvovala je drugom izdanju Lotus Joga Festivala na Vlašiću, od 17. do 19. septembra. Bili smo svjedoci joga magije u predivnom prirodnom okruženju i odličnoj atmosferi među učiteljima i učesnicima.

Festival je bio održan u kompleksu SRC „Sunce“ na jednoj od naljepših bh. planina. Učesnice i učesnici uživali su u više od dvadeset časova joge i popratnih aktivnosti poput intuitivnog plesa, meditativnih izleta i šamanskih performansa. Časove su vodile učiteljice i učitelji iz Mostara, Banje Luke i Sarajeva.

– Uspjeli smo u svojoj namjeri da unaprijedimo formulu Lotus Joga Festa i realiziramo još veće i sadržajnije izdanje ovog festivala. Već sada možemo govoriti o brandu Lotus Joga Festa i njegovom značaju za turizam Vlašića. Ugodno smo iznenađeni uistinu velikom medijskom zainteresiranošću, kao i posjetama medijskih ekipa iz redakcija širom Bosne i Hercegovine – izjavio je Srđan Duletić iz organizacije Lotus Joga Festa.

Sve učesnice i učesnici bili su smješteni zajedno s učiteljicama i učiteljima u Hotelu Sunce Vlašić. Razlog tome je, kako Duletić navodi, želja da se kroz blisku komunikaciju i razmjenu iskustava ostvari snažna kohezija između svih učesnika.

– Cilj nam je ojačati zajednicu i širiti ideju o blagotvornosti joge. Joga ne treba ostati aktivnost kojom se bavimo jednom godišnje na Vlašiću, nego Vlašić treba biti polazna tačka iz koje će zaljubljenici u jogu djelovati u svojim lokalnim zajednicama – izjavio je Duletić.

Priča o jogi na Vlašiću nastavlja svoj put – treće izdanje Festivala održat će se 2022. godine, a sve dodatne informacije, kao i early bird ponude, zainteresirani će moći pronaći na web stranici – www.lotusjogafest.ba i na društvenim mrežama Facebook i Instagram pod korisničkim imenom @lotusjogafest.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti