Monica Belucci napravila modni iskorak: U ovakvoj haljini je rijetko viđamo

Piše: Redakcija

Većina žena, a posebno iz javnog života, čini sve da zaustavi tragove vremena, pa daju pravo bogatsvo na estetske operacije. Italijanska glumica Monica Bellucci je drugačija. Ona svojih 57 godina nosi s ponosom, a njene izjave o ljepoti svjedoče o njenoj posebnosti.

– Prvo dijete sam rodila sa 40, drugo sa 45, snimala u Bondu sa 50 i nikad ne bih voljela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku lepotu), kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad ti je 50, u tebi se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu lepotu – rekla je svojevremeno Monica koja je godinama vjerna minimalističkom stilu oblačenja.

Najčešće nosi crnu boju i uglavnom bira poslovne komade kao što su sakoi, košulje i pantalone. Međutim za šetnju Atinom u koju je došla kao glavna zvijezda predstave o životu grčke operske dive Marije Kalas, napravila je mali modni iskorak. Ponijela je ženstvenu maksi haljinu crvene boje koja prati liniju tijela i sandale sa visokom potpeticom koje su redovne u njenim odjevnim kombinacijama.

Izvor: Lepa i srećna

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti