Stroga sa čudnim zahtjevima: Evo koji je posao nekada radila Olivera Balašević

Piše: Redakcija

Olivera Balašević, supruga legendarnog „Panonskog mornara“, nekad uspješna gimnastičarka, a danas jednako sjajna spisateljica, svojevremeno je bila i profesorica tjelesnog odgoja. Predavala je u Gimnaziji „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu. Nekadašnji učenici za nju imaju samo riječi hvale i ostala im je u najljepšoj uspomeni, ali škola ne bi bila škola kada se za profesore, čak i najbolje, ne bi vezivale neke duhovite dogodovštine.

Tako se u još pamti i prepričava kako je Olja od svojih đaka za pozitivnu ocjenu tražila potvrdu od stomatologa. Naime, svi zubi morali su da budu zdravi. Potpuno razumljivo, jer između lijepih zuba i zdravlja stoji znak jednakosti. „Danas sam joj na tome zahvalan“,  napisao je na Facebooku jedan bivši učenik.

– Bilo je, naravno, i negativnih komentara, ali oni su uglavnom dolazili od krezubih, što je i predvidivo. Famozna potvrda bila je dovoljna za pozitivnu ocjenu, dok su za peticu morali da znaju i malo bontona, poneki plesni korak, ponajmanje da preskaču preko kozlića. Moji đaci su imali najzdraviji poljubac u gradu. I to je veličina pedagogije, ocjena koju profesori dobiju od svojih đaka mnogo godina poslije mature. Položila sam, šta da vam kažem – objasnila je Olja jednom prilikom.

Izvor: Hellomagazin.rs

(I.J.)

Pročitajte još