Šarmantne ideje za jesenje vjenčanje: Dekoracije za svačiji budžet i stil

Piše: L. M.

Planirate vjenčanje? Tada ćete najbolje znati koliko stvari treba razmotriti prije nego izgovorite sudbonosno DA. Najvažnije je odrediti kompletan stil vjenčanja. S obzirom na to da je jesenja sezona, istražili smo neke od najzanimljivijih ideja koje bi se mogle uklopiti u svačiji budžet i stil.

Cvijeće

Bilo da preferirate minimalistički, retro ili moderni stil, važno je da za svoj dekor odaberete pravo cvijeće koje će se ukopiti u ostatak dizajna. Postoje neke univerzalne vrste, a to su božuri, ljiljani, ruže… S tim sigurno nećete pogriješiti, ali, ukoliko želite eksperimentirati, možete napraviti kombinaciju nekih od ovih vrsta, te u vaš dekor unijeti živost i boje koje opisuju jesen.

U prirodi

Ako se vjenčanje održava početkom jeseni, onda je sasvim moguće da se organizira u prirodi. U kasnu jesen vremenski uslovi ne dopuštaju uvijek slavlje na otvorenom. Ali, ako sigurno znate da postoje povoljni dani i da će vrijeme biti bez padavina, onda možete održati ceremoniju vjenčanja u prirodi. Za to je savršen svaki gradski park ili prekrasno mjesto u dvorištu restorana.

Boje

Izrada vjenčanja u jesen je odlična ideja za korištenje najsmjelijih ideja. Naprimjer, ako vjenčanje nije tematsko i niste odabrali određeni stil, tada možete sigurno odabrati najrazličitije i najsvjetlije boje povezane s jeseni. Kombinaciju boja sami birajte, budite kreativni i zabavite se. Možete odabrati zlatnu, crvenu, narandžastu, tamnocrvenu, breskva ili žutu boju. Organizacija i uređenje jesenjeg vjenčanja lični je izbor mladenke i mladoženje.

Dekoracija

Kao izvorni i svijetli dodaci za dekoraciju na jesenjem vjenčanju moraju prisustvovati darovi prirode. Prekrasno i sočno voće može biti, ne samo ukusna poslastica već i ukrasni predmeti. Naprimjer, možete ukrasiti stolove neobičnim voćnim ili biljnim kompozicijama. Osim toga, jesenje lišće i cvijeće može biti dekor vašeg vjenčanja. Ukrasite stolove opalim lišćem ili napravite stazu od lišća, i to će izgledati vrlo neobično.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti