Jeste li znali da su ove poznate ličnosti usvojene?

Piše: S.P.

Jednom djetetu bez roditeljskog staranja pružiti udoban, topao i dom pun ljubavi, nešto je najljepše što se može učiniti. Usvajanje je proces koji je sve češći čak i kod nas, a nije rijedak slučaj da neka od poznatih ličnosti usvoji dijete ili više njih. Sjetite se samo Madonne, Brada Pitta i Angeline Jolie. Djeci koju su usvojili su pružili divno djetinjstvo i odgoj kakav svako dijete zaslužuje.

A da li ste znali da su neki od poznatih ljudi i sami usvojeni? Samo zato što je neko poznat, definitivno ne znači da je njegov život savršen. Saznajte njihove neobične i ne tako lake životne priče, koje ih nisu spriječile u tome da postanu uspješni i cijelom svijetu poznati.

Nelson Mandela

Nakon što mu je otac preminuo, kada je Nelson imao 9 godina, usvojio ga je poglavar plemena Thembu sa svojom ženom. Kao što svi znamo, Mendela je izrastao u jednog od najznačajnijih političara i boraca za mir našeg vremena.

 

Marilyn Monroe

Glumica i seks simbol, rođena kao Norma Jeane Mortenson, imala je izuzetno teško djetinjstvo. Nikada nije saznala ko joj je otac, a zbog majčine teške duševne bolesti djetinjstvo je provela po sirotištima i hraniteljskim porodicama. Jedno vrijeme je o njoj brinula najbolja prijateljica njene majke, a kako bi izbjegla ponovni odlazak u novu hraniteljsku porodicu, Marilyn se sa 16 godina udala za svog komšiju.

John Lennon

Pošto je njegov otac nestao, a majka pobjegla s drugim čovjekom, Lennona su usvojili tetka i tetak iz Liverpula. U tom trenutku je John imao 5 godina, a niko nije mogao ni da pretpostavi da će on postati jedan od Beatles-a koji su promijenili tok muzičke historije.

Steve Jobs

Roditelji ovog revolucionarnog kompjuteraša i biznismena su, na iznenađenje mnogih, sirijski emigranti koji su ga dali na usvajanje jer tada nisu bili u braku. On je kasnije saznao da ima sestru koju su njegovi biološki roditelji dobili kada su se vjenčali. Nju je upoznao i često nazivao “jednom od svojih najboljih prijatelja na cijelom svijetu”, ali svoje prave roditelje nikada nije htio da sretne.

Bill Clinton

Nekadašnji predsjednik SAD rođen je kao William Jefferson Blythe III. Pošto mu je otac poginuo samo 3 mjeseca prije njegovog rođenja, majka ga je ostavila kod svojih roditelja. Nakon nekoliko godina vratila se po njega, a kada se preudala Bill je preuzeo prezime svog očuha koji ga je i usvojio.

Jamie Foxx

Ovaj glumac i pjevač rođen je pod imenom Eric Morlon Bishop, a s nepunih godinu dana usvojili su ga baka i djed s majčine strane. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je i njegova majka bila usvojena.

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti