Desni vam često krvare? Evo kako to spriječiti

Piše: Redakcija

Higijena usne šupljine podjednako je važna kao i higijena tijela. Želimo li imati lijepi osmijeh moramo voditi računa o zdravlju naših zuba. No, i zdravlje naših desnih odnosno cijele usne šupljine podjednako je važno za lijepi i zdravi osmijeh.
Zdravlje desnih izuzetno je važno jer zdravo i čvrsto zubno meso je vitalno za održanje zuba u ustima. Krvarenje nikada nije dobar znak zato ni krvarenje desnih ne treba zanemariti.

Do krvarenja desni može doći zbog prejakog četkanja s četkicom za zube zato obratite pažnju da četkicu ne pritišćete prejako na vaše zube. No, krvarenje desni može biti uzrokovano i gingivitisom odnosno paradentozom.

Kako biste izbjegli neugodno krvarenje zubnog mesa krucijalna je odgovarajuća oralna higijena kao i čišćenje zubnog kamenca koje bi trebalo provoditi svakih 6 mjeseci kod stomatologa. Zatim je bitno koristiti mekanu četkicu za zube nakon jela i dodatno isperite usnu šupljinu tekućinom na bazi vodikovog peroksida, također, nemojte zaboraviti koristiti zubni konac i interdentalne četkice kako biste uklonili ostatke hrane, ali i kamenac. Kao i za zdravlje ostatka tijela, prehrana je vrlo bitna. Prehrana bi trebala biti raznovrsna, bogata voćem i povrćem.

Izvor: wall.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti