Domaće Snickers čokoladice u zdravoj verziji

Piše: Redakcija

Snickers čokoladice omiljena su poslastica slatkoljupcima širom svijeta. No, ako ste ljubitelj fitnessa koji im ne može odoljeti, a bojite se da bi mogle narušiti vaše rezultate u treningu, pronašli smo idealno rješenje za vas.

U nastavku smo pripremili recept za Snickers čokoladice koje ne sadrže konzervanse i rafinirane šećere, već prirodne i zdrave namirnice bogate vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralima.

SASTOJCI:

  • 1 šoljica datulja s uklonjenim košpicama
  • ½ šoljice kikirikija
  • 1 šoljice zobenih pahuljica
  • 1 ½ šoljica tamne čokolade
  • Prstohvat soli

PRIPREMA:

  1. Namočite 1 šoljicu datulja u toploj vodi 10 minuta, odstranite košpice i ocijedite ih. U međuvremenu ispecite kikiriki, uklonite kožicu i ostavite sa strane.
  2. Izblendajte zobene pahuljice u zobeno brašno. Prebacite ga u posudu i ostavite sa strane.
  3. Izblendajte datulje, so i 2 kašike kikirikija dok se sastojci ne sjedine.
  4. Dodajte 3-4 kašike te smjese u zobeno brašno i izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Trebali biste dobiti blago ljepljivo tijesto.
  5. Na lim stavite papir za pečenje, rasporedite tijesto do krajeva lima te ga blago pritisnite. Dodajte ostatak mješavine s datuljama i rasporedite ga po cijelom tijestu, a nakon toga isto učinite s ostatkom kikirikija.
  6. Stavite u frižider na 1-2 sata da se tijesto stvrdne. Zatim ga narežite na manje komadiće, odnosno na veličinu prosječne Snickers čokoladice.
  7. Otopite tamnu čokoladu i umočite narezane komade tijesta u njoj. Stavite čokoladice u frižidr na 5-10 minuta da se čokolada stvrdne.

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti