Zašto princ William ne nosi vjenčani prsten?

Piše: Redakcija

„Zašto Princ William ne nosi vjenčani prsten“ je trending tema na Googleu od prošle sedmice kada je vojvoda od Cambridgea snimljen prilikom pokretanja Earthshot nagrade – globalne nagrade za okoliš, osmišljene da potakne promjene i pomogne da se naš planet popravi u sljedećih deset godina. Obožavatelji su odmah primijetili kako mu prstenjak ne krasi prsten.  Međutim, čini se da nema mjesta panici, barem ne u smislu glasina da se William i Kate razvode jer, čini se, Princ prsten nikada ni nije nosio. Kako to – nije jasno mnogima, no čini se kako je razlog vrlo jednostavan.

Uprkos tome što je posvećen suprug i otac, William je odlučio ne nositi prsten iz jednostavnog razloga – jednostavno ne voli nositi nakit, u bilo kojem obliku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Family 👑 (@kensington_family)


Još u vrijeme vjenčanja, 2011. godine,  glasnogovornik palače objasnio je kako je nenošenje prstena Williamov izbor, otkrivši da je princ razgovarao o tom problemu sa svojom zaručnicom prije nego što je odlučio da „on nije za nakit“.

-Nikada ga nije nosio. Odlučio je da ga neće ni sada. Sve je stvar ličnog izbora, objašnjava kraljevski glasnogovornik.

Čini se kako kraljevska porodica jednostavno ne može na zelenu granu s neposlušnom braćom. Međutim, princ William nije prvi iz kraljevske porodice koji je donio ovakvu odluku. Njegov djed, pokojni princ Phillip, koji je bio gotovo sedam desetljeća u sretnom braku s kraljicom Elizabethom također nije imao naviku nošenja vjenčanog prstena. S druge strane, njegov otac Charles je nosio prsten dok je bio u braku s princezom Dianom, no svi znaju koliko je nesretan taj brak bio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli About The Duchess of Cambridge (@life.of.a.duchess)

Čini se kako Kate to ne opterećuje te ona nosi jednostavan vjenčani prsten od zlata, kakav su nosile i princeza Diana i kraljica Elizabeta II, zajedno sa zaručničkim prstenom od safira koji je izvorno pripadao Williamovoj majci.

S prstenom ili bez, Kate i William čine se kao skladan i sretan par, a to je jedino što je važno.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti