Njena ljepota oduzima dah: Ovo je prva supruga Johnnyja Deppa za koju niko ne zna

Piše: Redakcija

Ljubavni život poznatog holivudskog glumca Johnnyja Deppa ponovo je postao glavna tema u novinama tokom njegovog sudskog spora i tužbe za klevetu protiv novinskim izdavačem ‘News Group Newspapers’ (NGN) zbog bivše supruge Amber Heard. Obrana NGN-a oslanja se na optužbe za porodično nasilje koje je Amber Heard podnijela protiv glumca. Glumčeve dvije bivše partnerice, Vanessa Paradis i Winona Ryder, stale su u njegovu obranu.

Međutim, mnogi su zaboravili da je 57-godišnji Depp već jednom bio u braku. Još na samom začetku svoje karijere, prije nego što je dobio prvu ulogu u filmu ‘A Nightmare on Elm Street’ 1984., već je bio u braku s Lori Depp.

Lori Depp, rođena Lori Anne Allison, udala se za Johnnyja Deppa 1983., a upoznali su se preko njezinog brata koji je s Deppom bio u bendu. Lori je tad imala 25, a Johnny samo 20 godina.

Par je na početku živio na Floridi, ali zatim su se preselili u Kaliforniju, a onda su se Deppu polako počela otvarati vrata Hollywooda. Naime, čini se da je ključna osoba za početak Johnnyjeve karijere bila upravo njegova prva supruga, Lori. Ona ga je upoznala s Nicholasom Cageom, koji je tada već dobio glavnu ulogu u filmu ‘Valley Girl’. Nicholas Cage mu je savjetovao da razmisli o bavljenju glumom, a Depp ga je poslušao i počeo čitati i istraživati o glumi što je više mogao. Cage mu je tada sredio ulogu u ‘A Nightmare on Elm Street’.

Kako je njegova karijera počela napredovati, a Johnny je dobio prvu glavnu ulogu u filmu ‘Private Resort’, njegov brak se počeo raspadati. 1985., nakon samo dvije godine braka, par je podnio zahtjev za razvod, kao razlog navodeći nepomirljive razlike. Iako su se rastali prije više od 30 godina, Lori i danas nosi Johnnyjevo prezime Depp, koje je zadržala nakon razvoda.

Lori se tokom godina posvetila svojoj karijeri vizažistice te ima i poznate klijente i prijatelje, poput glumca Adama Anta i glumice Christine Applegate, strastveni je podržavatelj Demokratske stranke, a obožava i modu. Iako se osim vezano za posao, nije pretjerano eksponirala u medijima, Lori za bivšeg supruga ima samo riječi hvale, pa je tako za Johnnyja u intervjuu za Miami Herald 2015., rekla: ‘Svi znamo da je talentiran glumac, a uloga pirata odlično mu stoji, no Johnny je i odličan muzičar.’

Izvor: Story.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti