Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Piše: Redakcija

Jedan od najpopularnijih slatkiša koji u raznim varijantama možete naći od sjevera do juga Evrope je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka, koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.

SASTOJCI:

  • pakovanje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
  • 1 kg kiselijih jabuka
  • 10 dag šećera
  • 5 dag maslaca
  • cimet
  • malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
  • grožđice
  • sladoled od vanilije

PRIPREMA:

1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem, te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.

2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrudlu položite u namašćenu tepsiju. Štrudlu malo izbodite čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.

3. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.

SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

 

Izvor: zadovoljna.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti