Velika tuga, preminuo je jedan od omiljenih glumaca iz „Prijatelja“

Piše: I.J.

James Michael Tyler, američki glumac koji se proslavio ulogom Gunthera u kultnoj seriji „Prijatelji“ , preminuo je u 59. godini života. Glumac koji se borio s rakom prostate preminuo  je u svom domu u Los Angelesu, a odmah nakon što je objavljena tužna vijest, oglasila se i njegova porodica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli People Magazine (@people)

– Cijeli svijet ga je znao kao Gunthera, ali mi ga poznajemo kao sjajnoga glumca, muzičara, voljenog supruga i čovjeka koji je posljednje mjesece života podredio podizanju svijesti o opasnosti raka – napisali su i dodali.

– Obožavao je muziku i neplanirane avanture. Ako ste ga ikada upoznali, vjerovatno vam je ostao prijatelj za cijeli život.

Rak prostate dijagnosticiran mu je 2018. godine, ali usprkos tome pojavio se u povratničkoj hit seriji “Friends: The Reunion” i, zanimljivo, tamo uopće nije spominjao da je bolestan. Tek kasnije je otkrio da boluje od raka dodavši da to nije htio ranije spominjati kako ne bi uništio atmosferu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

James Michael Tyler nakon „Prijatelja“ nije previše glumio, vjerovatno je i on bio svjestan da će vječno biti upamćen kao simpatični konobar iz kafića u Central parku u New Yorku.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti