Monegaška princeza Charlene demantirala šuškanja o razvodu: Nedostaju mi djeca i muž

Piše: Z.T.

Princeza Kneževine Monako Charlene (43) tokom posjete Južnoafričkoj Republici, u maju 2021. godine, oboljela je od infekcije uha, grla i nosa, nakon čega nije mogla da se vrati u svoju zemlju. Otputovala je u tu zemlju radi podizanja svijesti o problemu krivolova nosoroga. Povratak u Monako prvobitno je planiran za juli, na godišnjicu braka s mužem, princem Albertom. Kraljevska kuća Monako otkrila je da je infekcija počela nakon što joj je prije putovanja operisana sinusna podloga i urađena koštana transplantacija.

ČETVRTA OPERACIJA

Princeza je od augusta bila operisana tri puta. Četvrta operacija desila se nedavno, 18. oktobra 2021. godine, nakon čega je javnosti dala do znanja da se ubrzo vraća kući. Charlene se još oporavlja od posljednje operacije, ali je tokom vikenda podijelila svoju fotografiju na koju su fanovi reagirali s najljepšim željama.

Princeza je tokom boravka u Južnoafričkoj Republici medijima davala izjave, među kojima su konstanti navodi bili da joj najviše nedostaju djeca, muž i psi, iako se šuškalo da je pobjegla i da se razvodi od princa. Međutim, ona je te navode demantirala u posljednjem intervjuu koji je dala za „Channel24“, izjavivši kako joj je nepodnošljivo da bude bez djece, koja joj mnogo nedostaju i da jedva čeka da ih ponovno vidi. Također, navela je kako je bila iznimno tužna što je propustila 10. godišnjicu braka s princem Albertom.

– Nije otišla jer se naljutila na mene ili na bilo koga drugog. Otišla je kako bi preispitala rad svoje Fondacije i uzela malo slobodnog vremena koje će provesti s bratom i prijateljima. Trebala je otići na samo sedam dana, ali morala je ostati zbog teške infekcije i medicinskih komplikacija – izjavio je princ Albert o šuškanjima o njihovom razvodu.

Kako je postala princeza?

Charlene Lynette Wittstock rođena je u Zimbabveu 1978. godine, monegaška je kneginja, bivša južnoafrička olimpijska plivačica i supruga monegaškog kneza Alberta II. Kćerka je Michaela Kennetha Wittstocka, komercijaliste, i Lynette Humberstone, bivše plivačice i trenerice plivanja. Ima dvojicu mlađe braće, Garetha (41), IT stručnjaka, i Seana (44), komercijalistu. Njena porodica se preselila u Južnoafričku Republiku 1989. godine, kada je imala jedanaest godina. Završila je osnovnu školu Tom Newby 1991. godine u Benoniju u okolici Johannesburga.

Princa Alberta upoznala je u Monaku 2000. godine, a vezu su obznanili tokom Zimskih olimpijskih igara u Torinu, 2006. godine. Godine 2010., objavili su zaruke, a Charlene je prešla s protestantizma na rimokatoličku vjeru. Vjenčali su se 1. jula 2011. godine. Godine 2014., rodila je blizance: princezu Gabriellu (7) i princa Jacquesa (7), prijestolonasljednika Monaka.

Princezu Charlene često nazivaju i najtužnijom princezom na svijetu, ili ženom bez osmijeha, jer je plakala i na svom vjenčanju. Mnogi vjeruju da je razlog što je bila primorana na udaju, kako bi Kneževini Monako osigurala prijestolonasljednike. Princ Albert ima dvoje vanbračne djece s dvije žene, kćerku Jazmin Grace, rođenu 1992. godine, i sina Alexandra Costu, rođenog 2003. godine, koja ne mogu naslijediti monegaško prijestolje jer su rođena izvan bračne zajednice.

Jedino što Charlene može izmamiti osmijeh su djeca. Od kada su stigli na svijet, blizanci su postali centar svijeta njihove majke. Dok većina predstavnika vladajućih dinastija svoje potomke u javnosti prikazuje mahom u službenim protokolima, monegaška princeza nerijetko njihove fotografije dijeli i na društvenim mrežama.

Olimpijske igre

Charlene je osvojila tri zlatne i jednu srebrenu medalju na Sveafričkim igrama u Johannesburgu, 1999. godine. Nastupala je pojedinačno i u timu na Igrama Commonwealtha 1998. i 2002. godine. Na drugom takmičenju, održanom u Manchesteru, osvojila je srebrenu medalju. Učestvovala je sa ženskim plivačkim timom na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, s kojim je osvojila peto mjesto.

Pročitajte još