Fotografije očeva i kćerki su razbile rodne stereotipe baš kako treba

Piše: Redakcija

Nakon što je posmatrala nedavno fotografisanje koje je uključivalo i pufnaste tutu suknjice, fotografkinja Džen Flojd je dobila inspiraciju.

Nedugo potom, ova fotografkinja iz Teksasa je odučila da napravi sopstvene fotografije nadahnute balerinama, ali sa malom začkoljicom.

Ranije ovog mjeseca, Flojdova je u svom studiju fotografisala Kesija Fildsa i njegovu jednogodišnju kćerkicu Lejlu, a te fotografije neće nikada zaboraviti. (A zahvaljujući opštoj popularnosti koju su stekle na internetu, neće ni ostatak svijeta.)

– Željela sam da dodam prilično  ženskaste aktivnosti kako bih pokazala da se tata može povezati sa kćerkom na bilo koji način i na bilo kom nivou bez da gubi imalo muževnosti.

I zaista i jeste.

Pa ipak, Filds je u početku bio malo nervozan. Ipak, nije baš da svaki dan skidate majicu, uvlačite se u tutu suknjicu i pozirate fotografu.

– Nikad prije nisam nosio tutu, objasnio je. Ali kad smo počeli toliko sam se fokusirao na svoju kćerku i prigrlio sam svaki dio ovog iskustva. Ona se smijala i trčala okolo i bilo joj je sjajno!

Fotografije prikazuju Fildsa kao ultimativnog oca jedne djevojčice.

Nalakirao joj je nokte na nogama, bojio bojanku i uopšte dopustio si da bude jedno veliko dijete. Naravno, sve vrijeme je nosio rozu tutu suknjicu!

Nakon što ih je podijelila na Fejzbuku,  fotografije su postale toliko popularne da se Flojdova iznenadila.

– Željela sam da izmamim osmijeh na lice nekolicini svojih pratilaca, ali sam bila potpuno zaprepaštena kada je objavu podijelilo više od hiljadu ljudi za manje od 12 sati. Za sada je podjeljena preko 60 000 puta, a mi smo i dalje oduševljeni, uzbuđeni i prosto smo ostali bez riječi!

Iako Filds priznaje da je tema fotografisanja pomalo nekonvencionalna, kaže da mu je definitivno drago što je učestvovao u tako nečemu.

– Iako sam prilično muževan, to sam uradio za svoju kćerku. Kada poraste možemo se tome zajedno smijati, a ja ću te fotke moći koristiti da je ucjenjujem ili da je posramim pred društvom. Svjesni smo da muškarac u tutu suknji možda baš i nije za svakoga, ali količina podrške koju smo dobili je zaista nevjerovatna.

Neke žene su u svojim komentarima izražavale nade i snove da će i one jednog dana dobiti djevojčice.

Naposlijetku, Flojd se nada da ove fotografije prenose jednu jasnu poruku: „Ponekad najbolje što roditelj može uraditi za svoju djecu jeste da se poveže sa njima na njihovom nivou.“

Nikada niste prestari da nasmijete nekoga.

Izvor. lolamagazin.com

(S.P.)

Pročitajte još