Teddy sofe i fotelje osvojile su svijet: Ovom trendu nisu odoljeli ni Izet i Lejla Hajrović

Piše: Redakcija

Svake se godine, a zatim i sezone, istakne nekoliko trendova koji baš iskaču iz mase i jasno je da su ih prigrlili svi. Jednako koliko to vrijedi u modnom svijetu, istina je i za dizajn interijera – paralela se jasno može povući iza jednog od najvećih trendova u posljednjih nekoliko godina, roze boje, ali i baršuna, koje smo s jednakom strašću unosili u garderobe, kao i interijere.

Teddy kaputi od umjetnog krzna već neko vrijeme žare i pale modnom scenom, a primijetili smo da se njihov ekvivalent uvukao i u domove. Čupave shearling sofe, fotelje i stolci odjednom su počeli iskakati sa svih strana, s profila različitih stilova, i onih minimalističkih, boho, ali i ljubitelja eklekticizma.

Ovom trendu nisu mogli odoljeti ni Izet i Lejla Hajrović, pa se u njihovom domu smjestila jedna udobna teddy fotelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEYLA HAJROVIC (@leylahajrovic)

Iako su prisutni cijele godine, zima baš posebno poziva da se zavalite u jednu takvu fotelju ili ispružite na sofi, dok vas grije mekani, čupavi materijal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjam Flatau (@mija_mija)


Iako se opisom čini kao ekstravagantno rješenje, zanimljiva je lakoća s kojom se “teddy namještaj” uklapa u interijere bez obzira na stil. Poput baršunastih fotelja i sofa, postaje fokusna točka cijele sobe, na smirujuć i doslovno mekan način. Odlično se slaže s punim drvetom, jutom, kožom i dovoljan je čak i samo jedan komad koji će podići cijelu kompoziciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arijana Heinrici (@janaheinrici)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLIE WATSON (@elliebullen)

Izvor: journal.hr

(S.P.)

Pročitajte još