Ovo su neke od omiljenih torbica Kate Middleton, a bez ove 4 stvari ne izlazi iz kuće

Piše: Redakcija

Od kada je stupila u britansku kraljevsku porodicu svaki potez Kate Middleton našao se pod budnom prismotrom svjetske javnosti. Posljednjih godina ova nekoć sramežljiva djevojčica pretvorila se u sliku i priliku moderne evropske aristokratkinje. Negdje usput vojvotkinja od Cambridgea postala je i prava modna ikona, a njene su odjevne kombinacije postale izvorište inspiracije za žene širom svijeta. No, kada govorimo i njenim modnim odabirima, posebno je zanimljiva analiza njenih torbica.

Uvijek bira određeni model torbice

Naime, jesi ikada vidjela fotografiju na kojoj Kate u javnosti ima torbu većih dimenzija, onu koja se nosi preko tijela ili ruksak? Mala je vjerovatnost za to budući da vojvotkinja najčešće nosi clutch ili manje ručne torbice. Ovakav odabir uvriježen je za pripadnice britanske kraljevske porodice, a razlog tome je taj što je torbica za njih puno više od modnog dodatka.

Modni dodatak i obrambeni mehanizam

Prilikom obavljanja kraljevskih dužnosti Kate je primorana rukovati se s većim brojem ljudi, a budući da to ponekad može biti zamorno, tim kraljevskih savjetnika dosjetio se odličnog načina pomoću kojeg članice kraljevske porodice mogu suptilno i sa stilom izbjeći silna rukovanja s obožavateljima. Upravo im ovdje u spas pristižu spomenute clutch torbice te kada žele izbjeći rukovanje samo trebaju s obje ruke čvrsto prihvatiti torbicu. Tako će sagovorniku jasno dati do znanja da neće doći do tjelesnog kontakta.

Zašto se torbice u pravilu nose u lijevoj ruci?

No, postoje i jasna pravila kako članice porodice zapravo trebaju nositi svoje torbice. Fotografije svjedoče kako ih najčešće nose u lijevoj ruci, a razlog tome je taj što im desna ruka treba biti oslobođena kako bi mogle rukovati (naravno, ako ne iskoriste trik koji smo ti prethodno otkrile). Nadalje, postoji još dva pravila kada su clutch torbice u pitanju, a to je da se nikada ih ne smiju nositi pod rukom te ih ne smije odložiti na pod ili stol. Ako u određenoj situaciji i moraju odložiti torbicu, primjerenim se smatra staviti je na stolicu iza svojih leđa.

Ove četiri stvari su obavezne

A šta zapravo Kate nosi u svojoj torbici? Prema biografiji koju je napisala autorica Marcia Moody vojvotkinja iz kuće ne izlazi bez ove četiri stvari: maleno ogledalce, papir za upijanje znoja i nečistoća s lica, balzama za usne i maramice. Dok većina žena u svojim torbicama krije mobitele, novčanike i ključeve, izgleda kako oni Kate nisu potrebni kada pohađa javna događanja. Ipak, više je puta viđena u samoposluzi smještenoj nedaleko od njenog doma u Kensingtonu pa je za vjerovati kako kreditna kartica također koji puta pronađe mjesto u njenoj torbici.

Izvor: miss7.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti