Meghan svako jutro ustaje u isto vrijeme, Kate tri puta dnevno šeta psa, a Kraljica završi dan uz čašu šampanjca

Piše: S.P.

Kao što znamo, kvalitetan san je od vitalnog značaja za zdrav duh i tijelo. Stručnjaci za zdravlje i wellness Royal CBD to znaju bolje od većine nas, tako da su istražili rutinu spavanja Kate Middleton, Meghan Markle i kraljice Elizabete kako bi utvrdili kako se one opuštaju tokom noći i kako to možemo oponašati.

Meghan Markle

Savjeti za spavanje:

Ustanite rano, započnite dan jogom, odbacite kofein Čak i prije nego što je postala dio kraljevske porodice, Meghan je u intervjuima otvoreno govorila o važnosti zdravlja i dobrobiti kvalitetnog sna. Meghan kaže da se svakog jutra budi u isto vrijeme (4:15h) kako bi održala ritam spavanja. Ona započinje dan jogom, a o važnosti takve rutine kaže: „Jutro je, kao što svi znamo, vrijeme koje postavlja ritam za dan koji je pred nama.” Iako se ne odnosi nužno na njenu rutinu spavanja, Meghan je također govorila o iskušenju da posegne za kofeinom kada je umorna, rekavši: “Lako je upasti u zamku ispijanja kafe kada dođe do pada koncentracije u 16 sati. Ja blendam jabuku, kupus, špinat, limun i đumbir ujutro, i smatram da pijuckanje toga mnogo bolje diže energiju od šoljice espresa.”

Kate Middleton

Savjeti za spavanje:

Idite u krevet u isto vrijeme svake večeri, večerajte rano, budite aktivni tokom dana Kate Middleton takođe govori o zdravoj rutini, redovnom vježbanju i uravnoteženoj ishrani bogatoj proteinima i povrćem. Kate kaže da svake noći ide u krevet u 22:30, što joj pomaže u rutini spavanja i olakšava joj da zaspi. Ona također priprema večeru za porodicu i jede rano, oko 18 sati, da bi njen organizam imao vremena da probavi hranu prije nego što ode u krevet. Za održavanje rutine spavanja pod kontrolom smatra da je zaslužan aktivan način života. Svakog jutra će ili trčati u blizini palate ili ići u šetnju sa Lupom, porodičnim psom. Poznato je da psa u šetnju vodi tri puta dnevno, bilo u park ili vrtove palate. Ako vas to ne bi pripremilo za dobar san, ne znamo onda šta bi.

Kraljica Elizabeth

Savjeti za spavanje:

Opustite se uz šoljicu čaja, večerajte sami, završite dan uz čašu šampanjca Kraljica je i dalje dobrog zdravlja, možda zahvaljujući tome što se pobrinula da se dobro odmori. Počinje da se opušta od dnevnih obaveza uz šoljicu čaja; pića poput čaja imaju umirujuće dejstvo na organizam, a topli napitci doprinose osjećaju umora. Kraljica često večera sama, što je dobar način da ostanete sami sa svojim mislima i zaboravite stres koji ste doživjeli u toku dana. Ona svake večeri nosi čašu šampanjca sa sobom u krevet, kaže njena rodica Margaret Rhodes. Previše alkohola prije spavanja može dovesti do prekida sna, međutim jedna čaša šampanjca je sasvim dovoljna da se opustite bez ugrožavanja vaše rutine spavanja. Šampanjac je također svijetle boje, što znači da je mnogo manje vjerovatno da ćete imati problem sa  mamurlukom sljedeće jutro.

 

Pročitajte još