Jednostavno, elegantno i udobno: Volimo pletenu odjeću

Piše: Z.T.

U hladnim zimskim danima pletena odjeća nezaobilazna je u svakodnevnim prilikama. Osim što grije i štiti od hladnoće, pletena odjeća je iz sezone u sezonu sve atraktivnija. Dizajneri su u aktuelnim kolekcijama predstavili razne krojeve, kombinirajući stilove, a mnogi su bili inspirirani i retro formom. Ovakva odjeća je veoma praktična i jednostavna za kombiniranje, ali i udobna i prijatna za nošenje. Vuneni džemperi, veste, haljine, suknje, pantalone, samo su neke od varijacija koje vladaju ovogodišnjim kolekcijama, a uz funkcionalnost pružaju i ogromnu inspiraciju za najljepše jesenje outfite. Zato, ako ste spremni da se priključite ovom nadolazećem trendu i budete chic narednih mjeseci, uvucite se u neke od ovih komada koji će vas grijati, ali i učiniti zavodljivom.

Haljine

Pletene haljine su praktičan komad odjeće, jer ih možemo nositi uz tajice, u svakodnevnim i ležernim prilikama, ali i onim svečanijim. Osim što nas grije, pletena haljina je iznimno udobna, uvijek u trendu, a najbolje od svega jeste što je možemo nositi u raznim kombinacijama.

Pantalone

Novo u sferi udobnosti su pletene pantalone koje služe za izbjegavanje donjeg dijela trenerke u korist njihove luksuzne udobnosti. Najbolji dio zaljubljenosti u modu s pletenim pantalonama, koje su jednako udobne, ali znatno elegantnije od sportskih, jeste njihova svestranost, odnosno činjenica da se mogu savršeno kombinirati s ostalim odjevnim predmetima.

Džemperi

Pleteni džemperi nikada ne izlaze iz mode. Osim što pružaju udobnost i toplinu, kada se dobro iskombiniraju, mogu se nositi, ne samo kao odevni predmet za zimu i jesen već i na proljeće umjesto kaputa ili jakne. Modni dizajneri, nekoliko posljednjih sezona,  za hladne dane obavezno preporučuju džempere, veste, rolke i tunike, koje u zavisnosti  od kombiniranja, mogu izgledati vrlo elegantno. Ako ste ljubitelj poslovnog stila, tanji pamučni džemperi koji se kopčaju i prate liniju tijela savršeno se mogu kombinirati sa suknjom i košuljom.

Tunike

Tunike su najpraktičniji komadi koje žena može imati u ormaru. Pristaju svima, bez obzira kakve su tjelesne građe. Kada prođu hladni dani, mogu se kombinirati sa suknjom i cipelama ili čizmicama s malo višom potpeticom. Modeli A-kroja i tunike koje su presječene ispod grudi, preporučuju se damama koje imaju šire bokove i višak kilograma.

Suknje

Pletene suknje od pamuka ili vune jedan su od trendova koji se može odlično kombinirati s čizmama, ali i tenama. Ukoliko uskoj suknji dodate neki asimetrični dio, dobili ste najzanimljivije kombinacija ove sezone. Najmodernije su u neutralnim bojama i jednobojne. Dok se drugi tipovi suknji često pojavljuju u varijantama s različitim uzorcima, pletene uske suknje su uglavnom jednobojne.

Veste

Najdraži džemper i vesta za mnoge od nas imaju određenu nostalgičnu vrijednost, a svaki novitet zauzima svoje posebno mjesto u zimskom stajlnigu. Kada je riječ o modelima, glavni ovosezonski trend su duge debele veste krupnog pletiva. Od uzoraka najpopularniji su takozvani nordijski, te razigrane pruge za hladne, ali vesele dane.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti