Elegantna, prefinjena i čista: Bijela boja nikada ne izlazi iz mode

Piše: L. M.

Postoje brojni trendovi i stilovi u dizajnu interijera, ali jedan zauzima posebno mjesto. Bijeli dekor interijera zasigurno nikada neće izaći iz mode. Većina domova je uređena baš na taj način, ali postoji logično objašnjenje za to. S bijelom bojom ne možete pogriješiti. Iako postoji zabluda da je lako dekorirati bijeli interijer, iskustva pokazuju suprotno.

Kako kažu stručnjaci, jedino pravilo za uređenje jednobojnog interijera jeste da nema pravila. „Bijelo na bijelom“ je veliki trend među svjetskim dizajnerima, jer odiše elegancijom, luksuzom i minimalizmom.

Jedna stvar je sigurna, ukoliko želite bijeli dizajn interijera, neophodno je da isplanirate detalje. Pored jednobojnog namještaja i bijelih zidova, detalji će zasigurno buti najprimjetniji. Usredotočite se na miješanje tvrdih s mekim teksturama, kako biste stvorili kontrast i vizuelni interes koji će privući oko.

Postoji 50 nijansi bijele boje i može biti teško odabrati pravu. Zato se prvenstveno odlučite da li želite posegnuti za tradicionalnom ili modernom nijansom bijele boje.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti