Životna priča Ursule Corbero, Tokyo iz serije „La casa de papel“ koja je osvojila svijet

Piše: L. M.

Ursula Corbero je poznata španska glumica koja je svjetsku slavu stekla pojavljivanjem u hit seriji „La casa de papel“. Rođena je 11. augusta 1989. godine u Barceloni, gdje je i odrasla, te završila školovanje. O svojoj porodici nerado govori, ali poznato je da je sa starijom sestrom Monicom jako povezana. Sa šest godina poželjela je biti filmska glumica i prvo je počela glumiti u TV reklamama. Nakon uspješnog završetka studija, preselila se u Madrid zbog snimanja televizijske serije „Fisica o Quimica“.

Godine 2002., Ursula Corbero je debitirala kao Maria u TV seriji „Mirall Trencat“. Tada zvanično počinje njena glumačka karijera. Brojni agenti su prepoznali veliki talent koji posjeduje, te je do 2010. godine dobijala brojne uloge u španskim serijama i filmovima. Profilirala se kao velika umjetnica koja se odlično snalazi i u porodičnim dramama, ali se okušala i u horor filmovima. Međutim, Ursula se najbolje iskazala u komičnim scenama, te je zbog toga dobila titulu najbolje komičarke Španije.

Veliki pritisak javnosti

Njena popularnost u Španiji je bila ogromna, međutim, ne nadajući se, Ursula je 2017. godine stekla svjetsku slavu pojavljivanjem u hit seriji „La casa de papel“. U toj seriji Ursula ima glavnu žensku ulogu imena „Tokyo“. Nakon spomenute uloge Ursulina karijera je krenula uzlaznom putanjom, te je dobila ponude za brojne filmove i serije. Upravo zbog toga svjetski mediji su se počeli zanimati za njen lik i djelo. Iako je svoj privatni život vješto skrivala, te nije rado govorila o njemu, zbog svjetske slave brojni detalji iz njenog života su postali javni.

Godine 2008., Ursula je počela ljubavni odnos s poznatim španskim glumcem Israelom Rodriguezom. Njihova veza je trajala dvije godine, nakon čega su oboje počeli ispočetka, te shvatili da ta veza nema budućnost. Ne čekajući dugo, Ursula je 2011. godine ušla u vezu s teniserom Felicianom Lopezom. Tada su oboje bili velike zvijezde u Španiji, te su mediji do najsitnijeg detalja ispratili njihovu vezu. Zbog velikog pritiska, par je završio svoj odnos poslije samo pet mjeseci.

Nakon tog pritiska Ursula je odlučila da se povuče iz medija, te da svoj ljubavni život drži privatnim. Međutim, početkom 2013. godine, viđena je s glumcem i modelom Andresom Velencosom. Andres i Ursula počeli su vezu nedugo nakon što se on rastavio od Kylie Minogue, u oktobru 2013. Šuškalo se o njihovom odnosu, međutim, niti jedno od njih tada nije potvrdilo te navode. Kasnije, svoju ljubav nisu krili, te je ta ljubavna farsa trajala skoro tri godine. Brojni fanovi su smatrali da će ta ljubav trajati vječno, a očekivala su se i svadbena zvona. Iz javnosti nepoznatih razloga Ursula i Andres su svoju ljubavnu priču završili potpuno iznenada. Nisu se oglašavali tim povodom, a brojni smatraju da je Ursula krajem njihove veze upoznala Chinu, svog budućeg dečka, te je shvatila da njihova ljubavna priča mora da završi.

Danas je zaljubljena više nego ikad

Dresses

Tako je Ursula od 2016. godine u vezi sa slavnim argentinskim glumcem Chinom Darinom. Upoznali su se na snimanju TV serije „La embajada“. Chino Darin je sin poznatog argentinskog glumca i pisca Ricarda Darina. Darin nikada nije krio svoja osjećanja prema Ursuli, a nedavno je govorio o tome čime ga je ona osvojila.

– Ursula ima nevjerovatnu energiju, posebno je jaka kada treba da se suoči s problematičnim situacijama. Ona ima tu unutarnju vatru, iskru koja može sve. Svima podiže raspoloženje. To je jedan od njenih blistavih aspekata. A tu je i njena svestranost kao glumice i njena profesionalnost. Ona je divna žena – kazao je tada Chino. Uprkos pretrpanom rasporedu, Ursula i Chino pokušavaju što je više moguće naći vremena jedno za drugo. To je jedan od razloga zašto par ima tako zdrav odnos.

– Razumijemo se pogledom. To se događa kada nekoga počnete upoznavati i dobro se slažete. Mi smo prijatelji, uživamo raditi stvari zajedno. Šta god radimo zajedno, uživamo u tome – dodao je Chino.

Jedna od najnevjerovatnijih stvari na Ursuli je njen super zategnuti oblik tijela, koji prirodno ističe njenu upečatljivu ljepotu. Održavanje forme pomoglo joj je da se uklopi u ulogu u seriji „La casa de papel“. Od nje se zahtijevalo da bude atletski građena žena koja može podnijeti intenzivnu akciju. Za nju to nije bio problem, jer je Ursula od početka karijere vodila računa o svom izgledu, te se aktivno bavila fitnessom. Nikada nije profesionalno otišla u te vode, međutim, uz pomoć personalnog trenera uspijeva održati odličan izgled.

24 miliona pratitelja

Urusla je od početka karijere imala sreću da je primijeti agent i publika. Svi su prepoznali njen talent, te je glumica bila velika zvijezda u Španiji. Međutim, nakon što je serija „La casa de papel“ dobila ugovor s Netflixom, te oborila sve rekorde gledanosti, Ursula je preko noći postala svjetska zvijezda. Zbog toga je dobila armije fanova širom svijeta, te danas na Instagramu broji više od 24 miliona pratitelja. Međutim, osim velike popularnosti, Ursula je stekla i veliko bogatstvo, te se danas njena neto vrijednost procjenjuje na više od tri miliona dolara.

Bitka za žene je potrebna

Ursula sebe smatra feministicom. U intervjuu za magazin „Mujerhoy“ 2018., Corbero je objasnila zašto: “Velika je bitka potrebna (za žene). Brojne stvari moraju izbalansirati kako bismo mogli sa sigurnošću reći da smo jednaki. Tako se osjećam. Ponekad čujem ljude kako govore da svi pretjeruju s feminizmom, ali smatram da je neophodno pričati o tome, kako bi se stvari konačno mogle početi rješavati.

Pročitajte još