Kako njegovati kožu zimi?

Piše: Redakcija

Prvi pad temperatura osobe sa suhom ili osjetljivom kožom zasigurno su već osjetile na licu, a dosadašnja njega kože više ne ‘pali’. Hladnije vrijeme, vjetar, ali i grijanje isušuju našu kožu pa trebamo voditi posebnu brigu o njoj u zimskim mjesecima. Kako je zaštititi i održavati vlažnom, podsjećamo u 3 ključna koraka.

Prilagoditi njegu kože

Već spomenuti razlozi poput niskih temperatura, grijanja i vjetra okidači su isušivanja kože, a kako bi održali vlažnost kože, potrebno je skincare rutinu adaptirati na nove uslove. Masna ili koža sklona aknama treba hidrataciju, a suha i osjetljiva hranjive kreme i ulja koja će vlažnost zadržati u koži. Umjesto agresivnih pilinga i čistača, poželjni su hidratantni čistači lica te hranjive maske, a u torbici bismo uvijek trebali imati i kremu za ruke te balzam za usne.

Vlažnost!

Osim zadržavanja vlažnosti kože, potrebno je vlažnost zadržati i u prostorijama u kojima boravimo. Uz redovino provjetravanje, po potrebi se vlažnost može održavati i ovlaživačima zraka.

Last but not least… zaštitni faktor

Da, dani su kraći i sunce rjeđe viđamo, ali to ne znači da je boravak na suncu bezopasan. Izlaganje sunčevim zrakama i u zimskim mjesecima može potaknuti preuranjene znakove starenja poput sitnih bora i hiperpigmentacija, pa ne zaboravite važan posljednji korak cjelogodišnje rutine: zaštitni faktor.

Izvor: elle.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti