Vrijeme je za Instagram detox

Piše: I.J.

Društvene mreže su vrlo interesantne, ali nerijetko mogu biti i izvor frustracije, pa čak i tuge. Vrijeme je da se riješite loših osjećaja i pretvorite svoj Instagram profil u svoju virtuelnu oazu mira

Kad vas pregledanje tuđih profila počne činiti nervoznim, nesretnim i anksioznim, stručnjaci savjetuju da biste se tada u potpunosti trebali odmoriti od društvenim mreža, ali i mobitela općenito. No, s obzirom na ubrzanu svakodnevicu u kojoj živimo, u današnje vrijeme je to gotovo nemoguće, jer smo pomoću društvenih mreža povezani s prijateljima, porodicom, pa čak i poslom. Stoga, ako baš niste tip osobe koja može jednostavno isključiti mobitel na nekoliko dana, evo šta možete učiniti kako bi vaš Instagram profil bio izvor sreće i veselja.

 

ZAPAMTITE: VI STE GLAVNI!

Vi morate imati potpunu kontrolu nad svojim profilom, vi odlučujete koga ćete pratiti, koga ne, ko može vidjeti vaš profil, hoćete li dopustiti komentare ispod svojih objava i slično. Pobrinite se da na Instagramu, kao i u stvarnom životu, budete okruženi samo ljudima koje poznajte, s kojima se dobro slažete ili koji na neki način imaju pozitivan utjecaj na vaš život.

 

NE BOJTE SE STISNUTI „UNFOLLOW“

Bez obzira na to je li riječ o slavnoj osobi koju pratite ili možda profilu nekog modnog brenda, ako vas njihove objave čine nesretnim ili na bilo koji način utječu na vaše raspoloženje, vrijeme je da stisnete „unfollow“. Vidjet ćete, odmah ćete osjetiti olakšanje.

BEZ UPOREĐIVANJA

Svi dobro znamo da su u svijetu društvenih mreža filteri ti bez kojih se ne može. No, nerijetko zaboravljamo pa nas tuđe „savršene“ fotografije znaju baciti u očaj. Uvijek morate biti svjesni da se postovi na Instagramu uređuju i da je svijet koji se na njima prikazuje nestvaran. Influenseri koji zarađuju od postova na društvenim mrežama uvijek će dati sve od sebe da svoj život prikažu u najboljem mogućem svjetlu, ali to je sve privid. Zato se nikada nemojte porediti s influenserima i njihovim „savršenim“ životima na Instagramu, jer je sve to jedna velika laž.

 

OGRANIČITE PROFILE KOJI VAS NERVIRAJU

Ako vas neki profili nerviraju, a ne želite ih prestati pratiti iz nekog razloga, možete se poslužiti ograničavanjem tog profila. Kako to funkcionira? Odete na taj profil, kliknete na tri tačkice u gornjem desnom uglu i odaberete „ograniči“. Tako ćete ograničiti komunikaciju s tim profilom, bez potrebe da ga blokirate ili prestanete pratiti. Isto tako, razgovor s tom osobom od tog momenta će biti premješten u zahtjeve za poruke tako da taj korisnik ne može vidjeti kad ste pročitali njegovu poruku.

ZATRPAJTE SE POZITIVOM

Kad se riješite svih ovih toksičnih profla, vrijeme je da zapratite neke nove koji će vas obasuti pozitivnom energijom. Ono što vas inspirira i motivira vrlo lako možete pronaći pod zadanima hashtagovima. Pa npr., ukoliko volite kuhati i u potrazi ste za novim receptima, pretražite hasgtag #tasty ili #foodlover, a ukoliko želite preurediti sobu, ideje potražite na #bedroomgolas #interiordesign i uživajte u prekrasim fotografijama.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti