Čudesna maska za lice od tri sastojka: Pomaže kod isušene i crvene kože tokom zimskih mjeseci

Piše: Redakcija

Tokom zime treba da obratimo malo više pažnje na njegu lica. Pored redovnih krema i seruma, u zimskim mjesecima je veoma bitno da koristite i maske za lice koje pomažu u hladnim danima kod ispucale kože i crvenila.

Suha i osjetljiva koža vrlo često reaguje neprijatnim osjećajem zategnutosti i crvenilom. Naročito teško podnosi hladnoću i vjetar, a posebno negativno utiču nagle promjene temperature, kada hladni ulazimo u zagrijane prostorije ili iz njih izlazimo na hladnoću.

Maska od banane, avokada i meda će nahraniti i hidrirati isušenu kožu, vratiti joj mekoću i pospješiti njenu regeneraciju. Napravite sjajnu zimsku masku od banane i avokada. Kako bi tretman bio potpun, važno je da kožu nahranite i iznutra, preostalu polovinu avokada i banane upotrebite za pripremu ukusnog i zdravog smoothija.

Sastojci:

1/2 vrlo zrelog avokada

1/2 veće banane

1 kašika meda

Priprema:

Avokado i bananu zgnječite viljuškom u glatki pire, pa dodajte med. Nanesite na čistu kožu lica i ostavite desetak minuta, a zatim skinite masku ubrusom, ostatke mlakom vodom i nastavite sa uobičajenom njegom.

Izvor: Zena.blic.rs

(Z. T.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti