Kate Middleton kao Grinch: George, Charlotte i Louis neće za Božić dobiti što su zamislili

Piše: Redakcija

Prema stručnjakinji o kraljevskoj porodici, Katie Nicholl, princ William i Kate Middleton ove godine ozbiljnije pristupaju razmišljanju o darovima koje će pokloniti svojoj djeci za Božić i držat će se daleko od ekstravagantnih poklona.

Kate je navodno vrlo stroga po pitanju toga koliko vremena djeca provode pred ekranima gadgeta, a ne dopušta ni da prinčevi George i Louis i princeza Charlotte imaju vlastite elektronske uređaje. Razlog drugačijem pristupu darivanja ove godine je u tome što vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea smatraju da njihova djeca previše vremena provode pred ekranima.

Prema Nicholl, djeca iz kraljevske porodice, a posebno 7-godišnji George i 6-godišnja Charlotte, imaju sreće kao i većina djece, što su im najnovija tehnologija, uređaji i Internet nadohvat ruke, no njihov pristup takvim uređajima im roditelji, naravno, ograničavaju kako ne bi svo svoje vrijeme provodili pred ekranima.

– George puno koristi iPad u školi, ali i on i Charlotte se poprilično dobro razumiju u tehnologiju pa kao i sva djeca na svom božićnom popisu želja imaju i stvari poput takvih uređaja ili kompjuterskih igrica.

Nicholl tvrdi da će se darovi koje će kraljevska djeca pronaći ispod božićnog drvca većinom moći “koristiti vani” ili da će “trajati zauvijek”. Ovo bi moglo značiti i nešto poput neprocjenjivih kraljevskih dragulja ili drugog nasljeđa, no to bi pak bilo nepoštivanje odluke o darivanju poklona koji nisu ekstravagantni.

Stručnjakinja za kraljevsku porodicu rekla je i kako je Kate “obično vrlo stroga po pitanju vremena koje djeca provode sa zabavnim gadgetima i želi to vrijeme svesti na minimum. Djeca u parku kuće imaju penjalice, ljuljačke i ribnjak, a svako dijete zaduženo je i za svoj dio kuhinjskog vrta.”

Iako suosjećamo s mogućim razočarenjima koje će George, Charlotte i Louis doživjeti kad otvore poklone i vide da nisu dobili baš što su poželjeli, njihovi roditelji zapravo čine dobar roditeljski izbor, koji je i znanstveno potkrijepljen. I Svjetska zdravstvena organizacija, kao i Američka pedijatrijska akademija preporučuju da djeca provode limitirano vrijeme s elektroničkim uređajima i pred ekranima, a iako im se sad to ne sviđa, sigurni smo da će kraljevska djeca kad odrastu ipak biti zahvalna roditeljima.

Izvor: : miss7.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti