Jelena Rozga javno progovorila o zdravstvenom stanju: Nemam više štitnu žlijezdu

Piše: Redakcija

Jelena Rozga definitivno ima razloga za sreću jer ono što je čekala šest godina – napokon se i ostvarilo! Zbog suradnje s regionalnim majstorom za balade, Sašom Matićem ova Splićanka je i zaplakala. U ekskluzivnom intervjuu za RTL nakon duge medijske šutnje progovorila je o karijeri, porodici i bolesti zbog koje je ostala bez štitne žlijezde.

Kada snage i glasove udruže Jelena Rozga i Saša Matić – hit je zagarantovan. Njihov duet ‘Ti i ja’ u samo 48 sati od objave – prešao je milion pregleda na YouTubeu i tako uvjerljivo zauzeo prvo mjesto po popularnosti!

Nakon 26 godina karijere, ova prelijepa Splićanka, tokom pandemije je kaže, napokon naučila reći ne. Na to ju je prisililo njeno zdravstveno stanje. Otkrila je da joj je tzv. Hashimoto pojeo štitnjaču.

– Više nisam u velikom stresu. Neću juriti pogotovo po pitanju posla. Čuvam zdravlje više, više cijenim svoje slobodno vrijeme, znam reći ne. Naučila sam i to. Morala sam zbog zdravlja. Jednostavno sam morala jer imam problema sa srcem i štitnjačom i to više ne krijem. Štitnjaču apsolutno više nemam i sad sam rekla: ‘E sad je dosta, ajde da malo i ja uživam” – izjavila je popularna 44-godišnja pjevačica.

A dosta je odlučila reći i pričama o ljubavnom životu, koji više, ne želi komentarisati. Otkrila je i da otkako je pohotnika koji ju je uhodio godinu dana stigla sudska kazna, mirnije spava, no strah je ipak još prisutan.

 

Izvor: Rtl.tabloid.hr

 

Pročitajte još