Medina Husaković: Unutrašnju ljepotu možemo istaknuti šminkom

Piše: Ilma Jakubovic

Medina Husaković, na Instagramu poznatija kao @mommythecoolest, po zanimanju je menadžerica prodaje i asistentica u marketingu. Pažnju javnosti privukla je humorističnim videima na društvenim mrežama kojima na jedinstven način prikazuje majčinsku svakodnevicu. Medina je samo za „Azru“ otkrila tajne svoje beauty njege

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Ono čemu najviše i pridajem pažnju jeste njega lica te imam svoju jutarnju i večernju beauty rutinu uz „Nacomi“ proizvode. Ujutro obavezno nanosim hidratantnu bombu koja mom licu daje sve neophodne sastojke i čvrstoću. Nakon toga nanosim toner koji dodatno hidrira kožu i priprema je za nanošenje šminke.

 

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Kao majka, za koji dan troje djece, najbrži način da sredim svoju kosu jeste vezanje kose u punđu ili rep. Za hitne situacije se služim trikom kojim se služi većina mama, a to je stavljanje dječijeg pudera na kosu ukoliko je kosa neuredna i slijepljena.

 

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Tokom tri moje trudnoće tijelo se mnogo mijenjalo. Kao svaka žena, majka, imala sam periode kad sam se divila svom tijelu, ali i kad sam maštala o tome kako bih radila korekcije i kako bi to izgledalo. No, s vremenom sam shvatila da niko nije savršen i da je najbitnije zavoljeti sebe baš onakve kakvi jesmo te što više raditi na svom samopouzdanju. Imati pozitivan stav o sebi i svom tijelu, te dozvati se pameti da današnjica na društvenim mrežama nije mjerilo po kojem trebamo živjeti.

 

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– S godinama se moje šminkanje mijenjalo. Uvijek sam voljela biti dobro našminkana i sređena te sam šminki pridavala posebnu pažnju. Prije je nanošenje šminke duže trajalo, dok sada, kao majka gledam da to bude što brže i praktičnije. Šminka čini čuda, i ja sam uvijek za šminku, jer je upravo ona jedan od važnijih aduta za samopouzdanje svake žene kojom na kreativan ili suptilan naćin može iskazati svoje istinsko „ja“.

 

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Unutrašnju ljepotu šminkom možemo posebno istaknuti, ali ne i stvoriti. Na našu unutrašnju ljepotu itekako utječu prehrana, voda, san i dobro raspoloženje.

 

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Posljednji beauty tretman bio je maderoterapija lica. Osjećala sam se prijatno, opustila me je i rasteretila um od svakodnevnih problema i obaveza. Zaljubila sam se u maderoterapiju lica, jer, osim fizičkih efekata na koži lica, pozitivno djeluje na psihu.

 

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Kao mali trik, na čistu krpu stavim malo baby ulja i prelazim četkicama preko krpe. Zatim uzmem tekući sapun i toplu vodu te ih dobro operem dok ne spadne sva prljavština. Nakon toga isperem pribor pod toplom vodom i ostavim da se osuše na čistom zraku.

 

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Kao majka već šest godina nemam miran i redovan san, te su moji podočnjaci prvo što ćete primijetiti na mom licu. Posljednih mjeseci koristim coffee serum za podočnjake, koji je znatno smanjio tamnu boju mojih podočnjaka. Ono što mi najviše godi jeste roler od rozenkvarca kao odmor za moju kožu. Hladan dodir valjka pomaže mi kod natečenosti lica, koža mi je glatka, sjajna i ujednačenijeg tona.

 

Kako oblikujete obrve?

– Prirodno imam guste i crne obrve te ih sama uređujem tako što ih redovno šišam i čupkam. Samo olovkom za obrve popunim praznine i to je to, sreća, nemam mnogo posla oko njih.

 

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Nikad nisam težila ka nekim profesionalnim kozmetičkim markama i svaka kupovina je bila srazmjerna mojoj kupovnoj moći. Ako baš moram navesti neke koje bih voljela isprobati, neka to budu „Kryolan“ i „Chanel“.

 

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Biti vjeran dobrim prozvodima te birati proizvode koji isključivo odgovaraju vašem tipu kože. Nikad ne spavajte sa šminkom, te vodite brigu o svojoj unutrašnjoj ljepoti.

 

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Još ih nemam, koliko ja primijetim.

 

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Ne baš, osim što sam manje šminke nanosila i više posvetila pažnje njezi lica.

 

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– „Lancome La Vie Est Belle“ upravo zbog svojih sastojaka i neodoljivog mirisa.

 

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– U većini slučajeva ne izlazim bez pudera i maskare.

 

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– U neseseru koji nosim vani nalaze se puder, maskara, olovka za usne, olovka za obrve, ogledalce i labelo.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti