Koliki je rok trajanja čokolade?

Piše: Redakcija

Skladište slatkiša na koje smo zaboravili uvijek nas razveseli. Malo je stvari koje su tako uzbudljive kao što je otkrivanje komadića čokolade od ko zna kada. Ali, ističe li čokoladi rok trajanja? Konačno, to vrijedi za kvarljiviju hranu, kao što su mliječni proizvodi, a većina čokolada sadrži mlijeko. Evo istine o vašoj omiljenoj poslastici.

7 Types of Chocolate, Explained - PureWow

Ne postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje. Vrsta čokolade, njezina kvaliteta i način skladištenja utječu na rok trajanja. Općenito, čokolada ima najbolji okus prije isteka datuma naznačenog na pakiranju (pa čak i malo poslije), ali sigurna je za jelo i mnogo duže. Kvaliteta čokolade ima puno veze s njezinim rokom trajanja. Čokolada masovnih marki koja se kupuje u trgovini i koja je napravljena s umjetnim konzervansima pokvarit će se prije nego vrhunska čokolada. Visokokvalitetna čokolada može se čak i poboljšati s godinama, baš kao i vino. Za to možmo zahvaliti flavanolima, prirodnim konzervansima; oni su ono što tamnoj čokoladi daje antioksidanse.

Izvor: Miss7.24sata.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti